Τον Απρίλιο του 2014 συνέβη το τραγικό δυστύχημα σε Λούνα Πάρκ του Ελληνικού, το οποίο κόστισε τη ζωή ενός 13χρονου αγοριού και το σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του.
Πριν λίγες ημέρες στον Αλμυρό Βόλο είχαμε άλλο θανατηφόρο ατύχημα πάλι σε ροντέο της περιοχής εκείνης με θύμα ένα δεκατριάχρονο κορίτσι.
Και στις δύο περιπτώσεις αφυπνίστηκε η πολιτεία και θέσπισε αυστηρότερους κανόνες για τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων αλλά και παιδικών χαρών που υπάρχουν στους Δήμους.
Αποτέλεσμα των νέων Ευρωπαϊκών κανόνων και όρων λειτουργίας που θεσπίστηκαν για τις παιδικές χαρές, ήταν πολλές από αυτές να κλείσουν, όπως και στο Δήμο μας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές σε όργανα ακατάλληλα ή χαλασμένα ή να αντικατασταθούν με νέα.
Τις τελευταίες εβδομάδες επισκευάζονται επτά από τις 24 παιδικές χαρές της πόλης, προκειμένου να παραδοθούν στα μικρά παιδιά για ανέμελο και ασφαλές παιχνίδι.
Μία από αυτές είναι η παιδική χαρά στην οδό Στέφανου Σαράφη, απέναντι από το Α΄Δημοτικό Σχολείο.
Αντικαταστάθηκαν τα παλαιά όργανα με καινούργια και τοποθετήθηκε ειδικός πλαστικός τάπητας για την προστασία από τις πτώσεις των μικρών παιδιών.
Στη συγκεκριμένη παιδική χαρά όμως υπάρχουν πέτρινα χαμηλά τοιχία που χωρίζουν τα διάφορα όργανα και οριοθετούν τα παρτέρια.
Μπορεί καλαισθητικά να είναι όμορφα, αν όμως κάποιο παιδί παραπατήσει και καρφωθεί σε κάποια από αυτές τις κοφτερές πέτρες θα σηκωθεί αλώβητο;