Καιρός: Ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες

Ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου η πορεία του ευρωπαϊκού κύματος καύσωνα που σαρώνει τη Γηραιά Ήπειρο θα βρει μπροστά της τη χώρα μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κρατήσουν για 4 ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Μετά από ένα τριήμερο, που άρχισε εχθές Παρασκευή 28 Ιουνίου, σήμερα και αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος και οι θερμοκρασίες φυσιολογικές, από τα ξημερώματα της Δευτέρας όμως ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο».

Το κύμα καύσωνα θα επισκεφτεί την Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, ξεκινώντας από την ανατολική Μακεδονία, τμήματα της Θεσσαλίας και τη Στερεά. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, την Τετάρτη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχει «σκεπαστεί» από τον καύσωνα, ενώ οι συνθήκες αυτές θα κρατήσουν έως την Πέμπτη.

Από την επόμενη Παρασκευή οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, συνθήκες που πιθανώς θα παραμείνουν έως και την Κυριακή των εκλογών, 7 Ιουλίου.