Η Λεβεντογέννα Κρήτη και ο Αλησμόνητος Πόντος, έσμιξαν και τίμησαν τις Ηρωϊκές μορφές των προγόνων τους

Η Ένωση Κρητών Αγ. Βαρβάρας «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», ο Πρόεδρος κ. Παντελής Πρεντάκης και το Δ.Σ, τίμησαν το Σύλλογο Ποντίων «Ο ΦΑΡΟΣ» στο πρόσωπο της Προέδρου κ. Σοφίας Σαββίδου, στο πλαίσιο της 78ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, με αναφορά στα 100 χρόνια από την δεύτερη και πιο αιματηρή φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», η Λεβεντογέννα Κρήτη και ο Αλησμόνητος Πόντος, έσμιξαν και τίμησαν τις Ηρωϊκές μορφές των προγόνων τους.

Οι Κρητικοί δώρισαν ένα μαχαίρι σκαλιστό με μαντινάδα και οι Πόντιοι προσέφεραν αγαλματίδιο και ένα ρολόι τοίχου σε σχήμα λύρας που έφεραν από την Τραπεζούντα.

Οι Πυρριχιστές που πρόβαλλαν μέσα από τα κύματα της Μαύρης Θάλασσας και ο Γιάννης Μεγαλακάκης με την ομάδα του, οδήγησαν το κοινό σε Ιστορίες δύο τόπων…… του Πόντου και της Κρήτης.

Ο Σύλλογος Ποντίων «Ο ΦΑΡΟΣ», ευχαριστεί θερμά την Ένωση Κρητών Αγ. Βαρβάρας για την πρωτοβουλία και αυτή την μεγάλη τιμή!!!

Μουσικά Συνόδευσαν ο Νίκος Πετρίδης στην λύρα και ο Παύλος Σταματίδης στο νταούλι — στην τοποθεσία Κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” (π. Κουκλάκι).

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος”