Να πάω ή όχι στην εκδήλωση Γονέων Αγ. Βαρβάρας στις 17 Μαΐου;

Ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Μαυροκουκουλάκης μας έστειλε το παρακάτω κείμενο προς δημοσίευση, το οποίο αφορά την εκδήλωση που προγραμματίζει για την Παρασκευή η Ένωση Γονέων του Δήμου, με καλεσμένο τον υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου:

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Χαριτολογώντας, να διευκρινίσω ότι το παρακάτω κείμενο δεν είναι «προεκλογικό».

Όπως γνωρίζουν κάποιοι, η Ένωση Γονέων Αγ.Βαρβάρας διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για τις αλλαγές στην Παιδεία. (Παρασκευή 17/5 στις 19:00 – Θέατρο Γ. Ρίτσος)

Με αφορμή ότι ομιλητής είναι ο Υπ.Παιδείας, έχουν εκφραστεί διάφορες απόψεις. Κάποιος είπε «καλά, έρχεται στην Αγ.Βαρβάρα λόγω εκλογών», κάποιοι άλλοι αντέδρασαν «επειδή πρόκειται για διαφήμιση αντιεκπαιδευτικού νόμου», ενώ ένας τρίτος σχολίασε θετικά «που επιτέλους το νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων Αγ.Βαρβάρας φαίνεται ότι έχει όρεξη και όραμα να βοηθήσει ουσιαστικά τα σχολεία, τους μαθητές και τους γονείς της Πόλης μας».

Το να μην θέλει κάποιος να παρευρεθεί στην εκδήλωση είναι σεβαστό, θεωρώ όμως ότι για Γονείς και Μαθητές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθούν από τον άμεσα αρμόδιο και να διαμορφώσουν άποψη (γιατί όχι και να υποβάλλουν ερωτήσεις). Το ίδιο σκεπτικό θα επιθυμούσα να έχουν και εκπρόσωποι από τους Υποψήφιους Συνδυασμούς όπου παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά τους, ευελπιστώ με την παρουσία τους και τις ερωτήσεις τους να συμβάλλουν θετικά.

Ως σκεπτόμενος Γονέας οφείλω να συμμετέχω, επειδή η συγκεκριμένη ενημέρωση αφορά την λειτουργία του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ – δεν με απασχολεί τo κόμμα που ανήκει ο ομιλητής.

Προσωπικά δεν το βλέπω υγιές να γίνεται μία τέτοια εκδήλωση δίπλα μου και να γυρίζω την πλάτη. Κάθε πότε μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω σε κάτι αντίστοιχο; Να διευκρινήσω ότι η συμμετοχή δεν σημαίνει αποδοχή και συμφωνία όσων θα ακούσω.

Θεωρώ ότι με την παρουσία μας δίνουμε ένα καλό παράδειγμα στα παιδιά μας για να συμμετέχουν ενεργά, να διαμορφώνουν άποψη και κριτική σκέψη και να «φιλτράρουν» αυτά που ακούνε. Εξάλλου, η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα από τα νοήματα του αγαθού της Δημοκρατίας.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Μαυροκουκουλάκης

Σημ: Δεν ανήκω στην Ένωση ή σε κάποιο Συλ. Γονέων.