Συμβασιούχοι κατά πλειοψηφίας ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αδιαφορεί πλήρως για εμάς

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Συμβασιούχων ΟΤΑ Ελλάδος, με την οποία επιτίθεται στην κυβέρνηση για το ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων στους Δήμους. Επίσης επιτίθεται και στην πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορώντας την πως «αδιαφορεί πλήρως για όλους τους συμβασιούχους που δουλεύουν στους δήμους. Μετά το καλοκαίρι του 2017, η Ομοσπονδία είναι παντελώς απούσα από τον αγώνα αυτών των ανθρώπων».

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα των δήμων και δεν προσλήφθηκαν τελικά ποτέ ως μόνιμο προσωπικό μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2017 και τις υποσχέσεις που αφειδώς μοίρασε τότε η κυβέρνηση. Παραμένουν βέβαια με δικαστικές αποφάσεις ως παρατασιούχοι στους δήμους, αλλά και αυτές οι αποφάσεις είναι προσωρινές και δεν λύνουν το πρόβλημα της ομηρίας, στην οποία έχουν βρεθεί αυτοί οι εργαζόμενοι.

Άνθρωποι σε απόγνωση, καθώς σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για πολύτεκνους,ανθρώπους κάποιας ηλικίας που αν μείνουν στο δρόμο, με την ανεργία στα ύψη, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Για γυναίκες που πολλές φορές έχουν τα αντίστοιχα προβλήματα, καθώς είναι το στήριγμα μονογονεϊκών οικογενειών. Πολλοί από τους συμβασιούχους, βλέποντας το αδιέξοδο από την ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους και πιστεύοντας ότι, αν δεν στηριχθούν μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα που δίνουν, δύσκολα θα δικαιωθούν.

Είναι λογικό άνθρωποι που έχουν βιώσει την κοροϊδία και τη μείωση της προσωπικής τους αξιοπρέπειας να σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο. Πρώτο, γιατί η κυβέρνηση υποτίθεται ότι τήρησε το λόγο της με την προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων, αλλά στους παρατασιούχους, σε ανθρώπους έμπειρους δηλαδή σε αυτή τη δουλειά, έδωσε 240 μόρια, όταν στους άνεργους έδωσε 400. Δεύτερο, γιατί οι προϋποθέσεις που είχαν, όταν προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι, όπως το να έχεις πολύτεκνη οικογένεια, πιθανόν δεν ίσχυαν, όταν βγήκε η προκήρυξη για τις θέσεις των μονίμων, καθώς τα παιδιά τους είχαν πια ενηλικιωθεί μετά από δύο και τρεις παρατάσεις των συμβάσεών τους. Τρίτο, γιατί η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ αδιαφορεί πλήρως για όλους τους συμβασιούχους που δουλεύουν στους δήμους. Μετά το καλοκαίρι του 2017, η Ομοσπονδία είναι παντελώς απούσα από τον αγώνα αυτών των ανθρώπων.

Ο αγώνας των συμβασιούχων είναι ένας αγώνας που οφείλουν ολοι να στηρίξουν με κάθε τρόπο. Και με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, αλλά και αναδεικνύοντας το ζήτημα . Ένα ζήτημα που είναι καθοριστικό για την ζωής όλων μας. Επιστροφη όλων των απολυμένων συμβασιούχων στην εργασία τους. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

πηγή: Aftodioikisi.gr