ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ: Α΄ ΕΣΚΑ ΞΑΝΑ! – 9η θέση στο Πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑ, 2018-19

Α΄ ΕΣΚΑ ΞΑΝΑ! – 9η θέση στο Πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑ, 2018-19.

Συμμετοχή στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΣΚΑ, 2018-19

Με βάση τα αποτελέσματα και την βαθμολογία η αθλητική χρονιά μπορεί να κριθεί πολύ καλή, λαμβάνοντας υπόψιν σημαντικές παραμέτρους όπως η ηλικία των αθλητών μας, μέσος όρος τα 19.5 έτη και ο χαμηλότερος της κατηγορίας, η απειρία αγώνων αυτού του επιπέδου.

Σαν σύλλογος είμαστε αυστηροί κριτές των λαθών μας και μέσα από τις κακοτοπιές, κάθε είδους, προσπαθούμε να δυναμώσουμε τόσο ώστε να μην μπορούν να μας πληγώσουν.

Θα απονείμουμε τα εύσημα στον προπονητή μας κ. Ηλία Στρατικόπουλο και τον βοηθό του κ. Θοδωρή Πολίτη για την σκληρή και συνεχή δουλειά στις προπονήσεις και την διαχείριση των αγώνων.
Έργο δικό τους καθαρά η εικόνα της ομάδας μέσα στον γήπεδο να αποπνέει υγεία και να δείχνει μπασκετικά στοιχεία στην διάρκεια των παιχνιδιών.

Θα σταθούμε όμως πολύ περισσότερο στις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε στην μέση του Πρωταθλήματος, στις αρχές του 2ου γύρου όταν για μεγάλο διάστημα τα αρνητικά αποτελέσματα έδειχναν να μας οδηγούν στην μαθηματική ψυχοφθόρα σκέψη του υποβιβασμού.

Θα σταθούμε στην περίοδο εκείνη και όχι στις επιτυχίες του συλλόγου γιατί στα δύσκολα:

Αν έχεις χαρακτήρα τον δείχνεις,

Αν διαθέτεις ουσία θα σε βοηθήσει να συνέλθεις,

Αν έχεις εμπιστοσύνη στις αρμοδιότητες ενός εκάστου στον σύλλογο θα βγεις από την δύσκολη φάση.

Ο Πολυνίκης έδειξε ξεκάθαρα πως τα είχε και τα 3 αυτά σημαντικά στοιχεία.

Δεμένοι όλοι σαν μια γροθιά.

Δουλειά και περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις.

Συμπαράσταση και στήριξη σε όλο το επιτελείο της ομάδας τόσο από την Διοίκηση όσο και τους φίλους της ομάδας.

Το 1ο μας βήμα και στόχος έγινε πραγματικότητα, η παραμονή και εκ νέου παρουσία στην Α΄ΕΣΚΑ μιας ομάδας που μετρά μόλις 6 χρόνια ζωής είναι πραγματικότητα!

Η επιτυχία αυτή και η γενικότερη θετική εικόνα του συλλόγου δεν ήλθε από μόνη της, είναι το αποτέλεσμα της υπερπροσπάθειας των ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα, της Εφόρου Χρύσας Γράψα, του γιατρού Σπύρου Κουφού και του φυσικοθεραπευτη μας Βαλάντη Ρίζου, του δημοσιογράφου και «φωνή» των εντός έδρας μεταδόσεων των αγώνων Νίκου Κουσούλη, του Παναγιώτη Ορφανίδη στα στατιστικά στοιχεία και στην έκδοση τους με επαγγελματική ταχύτητα, την Όλγα Παππά για το Scouting και την βιντεοσκόπηση των αγώνων και των κοριτσιών μας Σαμπρίνα, Βάλια και Νταιαννα για την κάλυψη των αγώνων με φωτογραφικό υλικό αλλά και την βοήθεια τους σε οποιαδήποτε πόστο χρειαζόταν.

Φυσικά η σταθερή παρουσία τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια των φίλων της ομάδας ήταν εξίσου σημαντική.

Οι αγωνιστικές εμπειρίες που απέκτησαν οι νεαροί αθλητές μέσα στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε θα αποτελέσουν το σημαντικότερο ίσως σημείο αναφοράς της αγωνιστικής τους παρουσίας στην νέα χρονιά.

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ