Συνάντηση Καπλάνη – Φωτίου για το θέμα του ακινήτου της Εργατικής Εστίας

Συνάντηση με την κ. Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πρόκειται να έχει ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης την Μεγάλη Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, με θέμα συζήτησης το κτήριο της Εργατικής Εστίας στην οδό Κερκύρας στην πόλη μας.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης έχει εξαγγείλει τη λειτουργία Γηροκομείου στο ακίνητο αυτό,  έχοντας προφανώς εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Υπουργείου.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου όμως, ο υπ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιάγκας κατά την ομιλία του αποκάλυψε πως το υπουργείο, έχει ήδη διαθέσει το κτήριο για άλλη χρήση σε άλλον φορέα.

Ο κ. Καπλάνης και οι συνεργάτες του όπως ήταν φυσικό ξαφνιάστηκαν από την αποκάλυψη αυτή και ξεκίνησαν οι σχετικές επαφές με αρμόδιους φορείς και στελέχη της Κυβέρνησης.

Όπως πληροφορηθήκαμε θα ζητηθεί από την κ. Φωτίου να γίνει ανάκληση της παραχώρησης από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, στο Δήμο μας.

Επίσης σε αμηχανία έχουν περιέλθει και τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με την παραχώρηση αυτή.

Πάντως σε συζήτηση που είχαμε μαζί τους εμφανίστηκαν αισιόδοξα για την έκβαση της υπόθεσης, πιστεύοντας πως από παραδρομή συνέβη η παραχώρηση στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Υπενθυμίζουμε πως το θέμα του γηροκομείου στο συγκεκριμένο ακίνητο είχε συζητηθεί με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφαντάρη σε πρόσφατη επίσκεψή της στο Δήμο μας, παρουσία των στελεχών αυτών.

Επειδή όμως το θέμα παίρνει διαστάσεις, ελπίζουμε μετά τη συνάντηση Δημάρχου με την κ. Φωτίου, να υπάρξει θετική ανακοίνωση και σύντομα έγγραφη απόφαση παραχώρησης του κτηρίου της Εργατικής Εστίας στο Δήμο μας.