Στην πόλη μας με τιμές και μεγαλοπρέπεια η Εικόνα της Παναγίας του ΤΙΧΒΙΝ Ρωσίας

Από το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου, η εικόνα της Παναγίας από το ΤΙΧΒΙΝ της Ρωσίας βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Πολιούχου της πόλης μας Αγίας Βαρβάρας.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση, εκατοντάδες πιστοί παραβρέθηκαν στην τελετή άφιξης της εικόνας της Παναγίας του ΤΙΧΒΙΝ της Ρωσίας στην πόλη μας η οποία θα φιλοξενηθεί στον Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας.

Μητροπολίτες και ιερείς υποδέχτηκαν την εικόνα η οποία έφτασε μπροστά στο Ναό επί της λεωφόρου Βενιζέλου με στρατιωτικό συνοδεία αγήματος καταδρομέων.

Μπροστά από την Εικόνα και το στρατιωτικό άγημα παιάνιζε εμβατήρια η φιλαρμονική της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Μπροστά από την εικόνα οι σημαίες με αντιπροσωπείες μαθητών της πόλης μας και των Συλλόγων Ποντίων, Ηπειρωτών και Κρητών.

Στην είσοδο στην Ελ. Βενιζέλου ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι Σαββίδης, Ντάβιος, Λεωτσάκος, οι υπ. Δήμαρχοι Γιάγκας και Βασιλάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σιαραμπή, Καλή και άλλοι περίμεναν την εικόνα.

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Τιχβίν συνόδευσε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελος, ο οποίος προσεφώνησε  την Παναγία και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, Κληρικούς, τον εκπρόσωπο του ΑΓΕΑ Σμήναρχο κ. Δημοσθένη Πικρίδα και το ποίμνιο, για την «μεγάλη ευλογία» της μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης και ο Βουλευτής κ. Γιακουμάτος παρόντες επίσης όπως και πολιτευτές κομμάτων.

Τα μέτρα ασφαλείας αυξημένα αλλά διακριτικά.

Η εικόνα θα παραμείνει στην πόλη μας έως την Παρασκευή 12 Απριλίου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ