Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με την αντιπολίτευση σχεδόν όλη απούσα.

Υπήρχε την ίδια ώρα εκδήλωση Παραδοσιακών χορών στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” των χορευτικών τμημάτων του Δήμου εξ αφορμής της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και οι υποχρεώσεις των Δημοτικών Συμβούλων τους ανάγκασαν να παρευρεθούν κι εκεί, ενώ άλλοι ήταν στη συγκέντρωση του κ. Λάμπρου Μίχου.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος έκανε τις εξής ερωτήσεις:

Ζήτησε να πληροφορηθεί εάν οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης μας έχουν τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.

Μένοντας στους Παιδικούς Σταθμούς έκανε ερώτηση – αναφορά στο θέμα των ημερών που έχει να κάνει με την κρατική επιχορήγηση των παιδικών σταθμών για τα έτη 2006 – 2008, υποστηρίζοντας πως υπήρξαν 800.000 ευρώ αδιάθετα που προορίζονταν για αυτούς και ζήτησε να πληροφορηθεί που διατέθηκαν αυτά τα χρήματα, σε ποιους κωδικούς και για ποια θέματα;

Επίσης αναφέρθηκε σε στεγανά εκείνης της εποχής που δεν γνώριζαν ούτε ο κ. Καπλάνης, ούτε ο κ. Κουντούρης, ούτε η κ. Ανδρουλάκη και ο ίδιος.

Ο Δημοτικός Συμβουλος κ. Γιαντζόγλου ρώτησε εάν ο Δήμος μας διαθέτει γεωπόνο και πρότεινε να μπολιαστούν οι νεραντζιές που υπάρχουν στους δρόμους της πόλης μας, σε πορτοκαλιές ή λεμονιές.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφερόμενος στο θέμα των χρημάτων των παιδικών σταθμών για την περίοδο 2006 – 2008, δήλωσε πως είναι σε εξέλιξη ο Έλεγχος, δεν έχει ανακοινωθεί το πόρισμα και δεν θα ήθελε να κάνει κάποια δήλωση όσο υπάρχει η εκκρεμότητα αυτή.

Σχετικά με την αδειοδότηση των παιδικών σταθμών ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος απάντησε πως όλοι οι Σταθμοί έχουν ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά λειτουργίας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης αναφερόμενος στο ερώτημα – πρόταση του κ. Γιαντζόγλου τον ενημέρωσε πως ο Δήμος διαθέτει γεωπόνο και πως τα τελευταία χρόνια γίνεται τέτοιο μπόλιασμα με τη συμμετοχή μελών των ΚΑΠΗ που γνωρίζουν εμπειρικά τέτοια θέματα.

Έχουν μπολιαστεί αρκετές νεραντζιές και ίσως συνεχιστεί αυτή η δραστηριότητα, εφ΄όσον το ζητήσουν συμπολίτες μας για δένδρα που ε΄χουν στα πεζοδρόμια τους.