Συγκέντρωση Λάμπρου Μίχου στην πλατεία Ελευθερίας

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας Ελευθερίας (αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ”) πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου ο υπ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος.

Ο κ. Μίχος μίλησε γενικά για θέματα που αφορούν την πόλη μας και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Καυτηρίασε την κακή καθαριότητα που υπάρχει στους δρόμους της πόλης μας υποστηρίζοντας πως ενώ τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού είναι ίσα με εκείνα του 2005 και ενώ τα έξοδα έχουν μειωθεί, λόγω μείωσης των μισθών των εργαζομένων στην καθαριότητα, τα χρήματα που περισσεύουν από τα τέλη πρέπει να δοθούν  για καλύτερη καθαριότητα σε δρόμους και πλατείες. Επεσήμανε επίσης πως οι κάδοι των απορριμμάτων έχουν να πλυθούν πολλά χρόνια και δημιουργούν εστίες μόλυνσης.

Αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης των πυλώνων της ΔΕΗ από την πόλη μας και στη συνεχώς αυξανόμενη  εγκληματικότητα και την ανασφάλεια που νοιώθουν οι συμπολίτες μας, με τις καθημερινές διαρρήξεις σε σπίτια και οικίες.

Ζήτησε τέλος ο Δήμαρχος να βγει από το γραφείο του, να σταματήσει να αναρτά φωτογραφίες από τα ταξίδια του στη Βενετία και αλλού και να μιλήσει με τον κόσμο, για να πληροφορηθεί τα προβλήματα του.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λεηλασία των επίπλων και άλλων αντικειμένων από το Αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ενώ υποστήριξε πως ενώ υπάρχουν οφειλές προς το Δήμο ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο Δήμος δε τις διεκδικεί, τουναντίον συνεργάζεται μάλιστα με αρκετούς από τους οφειλέτες.

Αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν την πόλη μας και πριν ανταλλάξει απόψεις με τους παρευρισκόμενους, ζήτησε την Τρίτη 2 Απριλίου ο λαός της πόλης μας να δώσει δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση του συνδυασμού του, στο εκλογικό του Κέντρο δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς στην Ελ. Βενιζέλου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Λάμπρος Μίχος: Το πρόβλημα κάθε ανθρώπου είναι πρόβλημα όλων μας»

Στην πλατεία του «Λίθου» βρέθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου, ο Λάμπρος Μίχος, υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής της Παράταξης «Αγία Βαρβάρα Πρώτη Ξανά»,  στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων με τους δημότες σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας.

Ο κ. Μίχος αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της πόλης από τον κ. Καπλάνη, την έλλειψη καθαριότητας, τις καθυστερήσεις του ΜΕΤΡΟ, την αναγκαιότητα υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, το ΠΑΝΘΕΟΝ, την εγκληματικότητα που μαστίζει την Αγία Βαρβάρα και ιδιαίτερα την κάτω περιοχή της, την υγεία, τις δημοτικές υπηρεσίες, την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, το ΚΕΠ που είναι το μοναδικό σε όλη την Αττική κλειστό τα απογεύματα και το Σάββατο, τους απλήρωτους υπαλλήλους και σε πλήθος άλλα θεμάτα.

Αναφέρθηκε στα έργα που κάθε φορά ο νυν Δήμαρχος εξαγγέλλει και επαναλαμβάνει στα προεκλογικά του προγράμματα, πιστή αντιγραφή το ένα του άλλου, καθώς δεν πραγματοποιεί τίποτα και μάλιστα τόνισε ότι:  «Καλές οι φωτογραφήσεις, τα κοστούμια και οι χειραψίες αλλά αυτά είναι η μια πλευρά. Υπάρχει κι άλλη μια που θέλει ευθύνη, σύγκρουση, δουλειά, υπευθυνότητα, πόνο, κούραση. Ο κ. Καπλάνης θέλει μόνο να απολαμβάνει τη χλιδή της εξουσίας αλλά αποποιείται του κόπου και της ευθύνης της.  Τα έργα που εξαγγέλλει λέει ότι καθυστερούν γιατί πρέπει να ωριμάσουν. Ωρίμασαν, παραωρίμασαν θα έλεγα, μέχρι που σάπισαν! Αυτή τη φορά, όμως,  ο κ. Καπλάνης θα πάρει την εκδίκηση της αδράνειάς του διότι δεν θα προλάβει όχι μόνον να εγκαινιάσει τίποτα αλλά ούτε να θεμελιώσει!»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Μήτρο Σουλιμιώτη καθώς το Αναψυκτήριο «Λίθος» ήταν δική του ιδέα και όταν ο ίδιος τον διαδέχθηκε το ολοκλήρωσε και μάλιστα ήταν το πρώτο κτίριο με πράσινη ταράτσα που έγινε στην Ελλάδα.

Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την  καθαριότητα ζήτησε από τους δημότες  να ρωτήσουν τον  κ. Καπλάνη: «Γιατί οι κάδοι δεν πλένονται. Θα σας πει δεν έχω λεφτά. Ρωτήστε τον λοιπόν γιατί έχει αφήσει ανείσπρακτα οφειλόμενα ποσά που αγγίζουν το 1.000.000 σχεδόν, από μεγαλοοφειλέτες! Αλλά όχι μόνον δεν τους ενοχλεί, αντιθέτως κάνει και δουλειές μαζί τους. Λέει ότι δεν έχει υπαλλήλους. Αφού δεν έχει υπαλλήλους γιατί έχει αποψιλώσει ο ίδιος τον Δήμο και αφήνει όποιον θέλει να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία να φύγει; Ο Δήμαρχος οφείλει να βάζει πρωτίστως το συμφέρον της πόλης πάνω απ’ όλα ακόμη κι αν γίνεται κακός. Δεν αρκεί να είσαι ή να κάνεις το καλό παιδί για να είσαι Δήμαρχος. Όλοι καλοί είμαστε! Αρκεί;»

Στη συνέχεια, ο κ. Μίχος έδωσε τον λόγο σε παρευρισκόμενους και έκλεισε δίνοντας νέο ραντεβού στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Παράταξης στις 2 Απριλίου.

                             Το Γραφείο Τύπου της παράταξης