Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

Χωρίς εντάσεις και με την παρουσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου της πόλης μας κ. Νίκου Γιατζόγλου, ο οποίος ορκίστηκε (φωτογραφία από την ορκωμοσία του) πριν λίγες ημέρες στη θέση του κ. Βασιλείου ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από το αξίωμά του, εκλεγμένος με το Συνδυασμό του κ. Βασιλάκου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

Μια επίσης αξιόλογη κίνηση προς σχολιασμό, ήταν εκείνη της θέσης που επέλεξε να καθίσει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Βόσσος, ο οποίος ανεξαρτοποιήθηκε, από το συνδυασμό του κ. Καπλάνη και όπως ο κ. Βασιλείου από το συνδυασμό του κ. Βασιλάκου, θα είναι υπ. Δημοτικός Σύμβουλος, με το συνδυασμό του κ. Μίχου.

Ο κ. Βόσσος μετά από πολύχρονη παρουσία στα έδρανα της συμπολίτευσης, βρέθηκε να κάθετε δίπλα – δίπλα με Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης (Φέγγη και Σωτηρόπουλο), ενώ ο εκ δεξιών του κ. Γεωργιαννάκης υπ. Δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις προηγούμενες εκλογές οδεύει προς το συνδυασμό του κ. Καπλάνη αφού, η συνεργασία του Κυβερνητικού κόμματος με τον κ. Δήμαρχο θεωρείται δεδομένη.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της συνεδρίασης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έκαναν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή, η οποία απήντησε σε αυτές μέσω των Αντιδημάρχων της, αφού ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Βασιλάκος Θεόδωρος:

Αναφέρθηκε στους αργούς ρυθμούς απομάκρυνσης από τους δρόμους της πόλης μας των εγκαταλελειμένων οχημάτων, λέγοντας μάλιστα πως γνωρίζει πως σε αυτά κοιμούνται άστεγοι συμπολίτες μας.

Μίλησε για το θέμα της καθαριότητας και την έλλειψη κάδων μέσα στα στενά.

Επίσης πληροφόρησε το Σώμα, πως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας αυξήθηκαν σε τέσσερις.

Γιάγκας Μιχάλης

Ζήτησε να πληροφορηθεί πότε θα δοθεί η Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη σε χρήση.

Ρώτησε γιατί ενώ διατυμπανίζεται πως η πόλη μας διαθέτει δίκτυο Φυσικού Αερίου, εννέα από τα δώδεκα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια – Λύκεια δεν έχουν συνδεθεί με αυτό.

Επίσης ρώτησε τη Διοίκηση πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο στα Ριμινίτικα, που αφορούν έργα στα αποδυτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου αυτό να αδειοδοτηθεί και να μπορέσουν οι Ομάδες της πόλης μας να το χρησιμοποιούν ως επίσημη έδρα.

Υπενθύμισε πως στον Αγιασμό της ΑΠΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης είχε δεσμευτεί στους ανθρώπους της Ομάδας πως σε δέκα ημέρες από εκείνη την ημερομηνία, επρόκειτο να ξεκινήσουν τα έργα. Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί κανένα συνεργείο να κάνει το παραμικρό.

Μεταξύ άλλων επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με το περίφημο  κολυμβητήριο, που είκοσι χρόνια το ακούμε και άλλα τόσα το περιμένουμε.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος έλαβε το λόγο και απαντώντας σε ερωτήματα ανάφερε:

Για την καθαριότητα και την τοποθέτηση κάδων πως ο Δήμος έχει προμηθευτεί και τοποθετήσει το τελευταίο διάστημα σε δρόμους της πόλης μας 120 κάδους. Θα προμηθευτεί κι΄άλλους και θα ενισχύσει τα σημεία που χρειάζονται περισσότερους.

Για το θέμα της μη σύνδεσης εννέα διδακτηρίων της πόλης μας με το φυσικό αέριο, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως στο παρελθόν ο Δήμος ήρθε σε επαφή με την Εταιρεία Φυσικού Αερίου, η οποία έκανε σχετική μελέτη και μετρήσεις αλλά η πρόταση της για τη σύνδεση των Σχολείων με το Φυσικό Αέριο έχει υψηλό κόστος.

Επίσης ενημέρωσε πως υπάρχει η πληροφορία πως πιθανόν να αποφασιστεί η μείωση του κόστους όταν πρόκειται για Σχολεία.

Έως τώρα τίποτα όμως δεν επαληθεύτηκε και τα Σχολεία είναι εκτός δικτύου του Φυσικού Αερίου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης σχετικά με την απομάκρυνση των παρατημένων οχημάτων σε δρόμους της πόλης μας, παραδέχτηκε πως υπάρχει κάποια καθυστέρηση, η οποία όμως οφείλετε στη διαδικασία που απαιτείται.

Γίνεται αναλυτική καταγραφή όλων των στοιχείων, των προς απομάκρυνση οχημάτων και κρατείται σειρά προτεραιότητας.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται, οφείλεται επίσης και στην Εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο απομάκρυνσής τους, κατέληξε.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λωτσάκος αναφερόμενος στην πληροφορία πως συμπολίτες μας άστεγοι κοιμούνται σε εγκαταλελειμένα οχήματα στους δρόμους της πόλης μας, ζήτησε από τον κ. Βασιλάκο να του υποδείξει τα σημεία.

Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε ένα τέτοιο ζήτημα και αντί να ενημερώσετε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου να επιληφθεί αμέσως, περιμένετε να έρθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να το κάνετε γνωστό, είπε απευθυνόμενος στον κ. Δημοτικό Σύμβουλο.

Η Μηχανικός του Δήμου κ. Σέργη, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως:

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου,  έρχεται ο ανάδοχος του έργου των αποδυτηρίων του γηπέδου στα Ριμινίτικα να υπογράψει τη σύμβαση, ενώ την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, ανατέθηκε το έργο του περιβάλλοντος χώρου.

Τα δύο συνεργεία θα δουλεύουν παράλληλα για την συντομότερη ολοκλήρωση του έργου, κατέληξε.

Σχετικά με την σύνδεση των Σχολείων με το Φυσικό Αέριο, η Μηχανικός του Δήμου κ. Σέργη, πληροφόρησε το Σώμα πως το δίκτυο της Εταιρείας δεν περνάει κοντά από το Σχολικό συγκρότημα στην λεωφόρο  Ελευθερίου Βενιζέλου.

Εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κατοίκους για να συνδεθούν με αυτό τότε πολύ δύσκολα θα ενδιαφερθεί και η Εταιρεία για την κατασκευή του.

Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που τα Σχολεία δεν είναι συνδεδεμένα με το Φυσικό Αέριο, ολοκλήρωσε.