Εικόνες ντροπής στο “Αττικόν” Νοσοκομείο, (άρθρο του Βουλευτή ΚΙΝΑΛ, κ. Γιώργου Καρρά)

Μετά από μία τετραετία, σχεδόν, διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι πλέον προφανές ότι η μόνη πολιτική τους είναι η δημιουργία υπερπλεονασμάτων για να διαφημίζουν τη δήθεν “καθαρή” έξοδο από το μνημόνιο. Μεγάλο θύμα της κατ’ επίφαση αριστερής αυτής πολιτικής είναι η δημόσια υγεία.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” είναι χαρακτηριστική.

Ενώ πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού των επτά δήμων της Δυτικής Αθήνας, που είναι μεγαλύτερος των 500.000 κατοίκων και  υποδέχεται περισσότερους από 1.200 ασθενείς σε κάθε εφημερία, δεν έχει μόνο ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και χαλασμένο στεφανιογράφο, χαλασμένο μαγνητικό τομογράφο εδώ και τρία χρόνια, δεν λειτουργεί το αιμοδυναμικό εργαστήριο, αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών λόγω έλλειψης φαρμάκων, και την επομένη κάθε γενικής εφημερίας, το νοσοκομείο γεμίζει ράντζα στους διαδρόμους.

Η ανεπαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου δεν έχει μόνο συνέπεια τα παραπάνω, αλλά παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών, καθώς θερίζουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, και το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Η Αγία Βαρβάρα” (πρώην Λοιμωδών), το οποίο θα μπορούσε να λειτουργεί ως σύγχρονο νοσοκομείο σε τοπικό επίπεδο και να αποσυμφορεί το “Αττικόν”, δυστυχώς περιορίζεται σε ορισμένα μόνο τμήματα και ιατρικές υπηρεσίες.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να λάβει τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα, ώστε να δοθεί λύση στα χρονίζοντα προβλήματα του νοσοκομείου “Αττικόν”, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και να εκλείψουν επιτέλους οι εικόνες ντροπής με τα δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους.

Αντίστοιχα, πρέπει το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Η Αγία Βαρβάρα” (πρώην Λοιμωδών) να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει ως σύγχρονο, δημόσιο νοσοκομείο.

Λύσεις υπάρχουν. Μένει να δούμε αν υπάρχει η βούληση από πλευράς Κυβέρνησης.

Πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με συναδέλφους από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, να αναδείξουμε το πρόβλημα στη Βουλή, ώστε η Κυβέρνηση να αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις.

Γιώργος Καρράς

Βουλευτής Β’ Αθηνών ΚΙΝΑΛ