Ευγενία Ζωγράφου (1878-1963): μια άγνωστη λογοτεχνική μορφή – Εκδήλωση από τη Λέσχη Ανάγνωσης

Η Λέσχη Ανάγνωσης Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο των αναγνώσεων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, πραγματοποίησε συζήτηση για την Ευγενία Ζωγράφου, της οποίας το έργο έχει λησμονηθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Η εκδήλωση έγινε στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίας Βαρβάρας “Ν. Χαχλάκης”, το απόγευμα της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου.

Οι καθιερωμένες συναντήσεις μας στη Λέσχη Ανάγνωσης Αγίας Βαρβάρας, στο πλαίσιο των αναγνώσεων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, συνεχίζονται αδιαλείπτως και τις χαιρόμαστε.
Επιλέγοντας γυναίκες συγγραφείς που γεννήθηκαν τον 19ο αιώνα, και δεν είναι ευρέως γνωστές, στις 12 Νοεμβρίου συζητήσαμε για την Ευγενία Ζωγράφου, την πρώτη Ελληνίδα που έκανε εργατικό ρεπορτάζ για τις εργάτιδες του εργοστασίου Ρετσίνα και την παιδική εργασία !!!

Ζωγράφου Ευγενία (1878 – 1963) θεατρική συγγραφέας, πεζογράφος και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1878, κόρη του Λυκούργου Ζωγράφου. Σε παιδική ηλικία εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα, όπου φοίτησε στο Παρθεναγωγείο και, μαθήτρια ακόμη, δημοσίευσε το ποίημα «Η Μπίλιω», μετά από παρότρυνση του Αριστομένη Προβελέγγιου.

Στην Ευγενία Ζωγράφου θα επανέλθουμε τον Μάρτιο με παρουσίαση του μυθιστορήματός της Γκούραινα που τοποθετείται στην Επανάσταση του 1821.

Λέσχη Ανάγνωσης Αγίας Βαρβάρας