Δήμος και κάτοικοι να φροντίζουμε το περιβάλλον – Μας αξίζει το ΠΡΩΤΟ βραβείο ΒΡΩΜΙΑΣ

 

Πολύ εύκολα η πόλη μας μπορεί να κερδίσει το πρώτο βραβείο της πλέον Βρώμικης Πόλης.

Ευθύνες για το κατάντημα αυτό, έχουμε σχεδόν όλοι μας.

Ο Δήμος που εμφανίζεται διστακτικός να εφαρμόσει έστω και τον παλαιό υπάρχοντα Κανονισμό Καθαριότητας και εμείς οι κάτοικοι αυτού του Δήμου, που παρ΄ότι στην πλειοψηφία μας είμαστε “νοικοκυραίοι”, δε σεβόμαστε τίποτα και η συμπεριφορά των περισσοτέρων από εμάς, απέναντι στο περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία είναι απαράδεκτη.

Ο Δήμος που αντί να συντονίζει και να ενημερώνει τους κατοίκους σχετικά με τον τρόπο που θα γίνεται η απόρριψη και αποκομιδή των ογκωδών  παλαιών επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, πορτών, παραθύρων, στρωμάτων, μπανιερών, λεκανών και άλλων ειδών οικοσκευής, “τρέχει” απλά να μαζέψει τα αμάζευτα, κάνοντας αγώνα δρόμου και καταλήγει να τερματίζει δεύτερος, τρέχοντας όμως μόνος του…

Ορισμένες φορές γίνεται και ο ίδιος συμμέτοχος στη ρύπανση της πόλης. Πάει κάπου ένα συνεργείο του, κλαδεύει κλαδιά και τα παρατάει στο σημείο και φεύγει.

Αυτά μένουν επί μέρες, βδομάδες, μήνες εκεί, έως κάποτε εμφανιστεί ένα άλλο συνεργείο του να τα απομακρύνει. Αφού προηγουμένως υπάρξουν διαμαρτυρίες των πέριξ, δημοσιεύματα, καταγγελίες και φωνές.

Έτσι όμως δε γίνεται δουλειά. Δε λύνεται το πρόβλημα και θα διαιωνίζεται.

Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν είναι δυνατόν αυτή η πόλη να είναι ένα συνεχές τεράστιο παλιατζίδικο, μια υπερφορτωμένη χωματερή.

Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο πάντα υπάρχει ένα στρώμα, ένα κρεβάτι, ένας καναπές, σακούλες με μπάζα, πόρτες αυτοκινήτων και κλαδέματα.

Η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να προστατεύσει τη Δημόσια Υγεία, το Περιβάλλον και την Ασφάλεια των πολιτών.

Να βρει τον τρόπο  και να εφαρμόσει όποια νόμιμα μέτρα ισχύουν, χωρίς εξαιρέσεις και άλλα παραθυράκια…

Οι φωτογραφίες μας είναι όλες τραβηγμένες (εκτός εκείνης με τις μαύρες σακούλες) την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, χωρίς να σημαίνει πως είναι σημερινά τα αντικείμενα…