Άντεξε η πόλη μας το πρώτο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας – Ακολουθεί κι άλλο…

 

Άντεξε η πόλη μας το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που την έπληξε, όπως και δεκάδες άλλους Δήμους και περιοχές της χώρας, εχθές Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Με εξαίρεση τις μικρές διακοπές ρεύματος, το αναποδογύρισμα κάδων απορριμμάτων και το ξήλωμα δύο φωτεινών σηματοδοτών στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν παρουσιάστηκαν άλλα σοβαρά προβλήματα. 

Κάποια κλαδιά από υψηλά δένδρα ή κλαδέματα που υπήρχαν στους δρόμους και παρασύρθηκαν μαζί με σακούλες σκουπιδιών, από τους ισχυρούς ανέμους και βρέθηκαν στα οδοστρώματα, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της πόλης μας.

Η εικόνα που παρουσίασε σήμερα το πρωί Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, μετά από μια δύσκολη νύχτα  ο Δήμος μας, ήταν σχετικά καλή.

Πάντως εξαιτίας της κακοκαιρίας, σήμερα τα έργα κατασκευής του αποχετευτικού αγωγού στην οδό Κύπρου σταμάτησαν όπως ήταν φυσικό.

Τα φρεάτια συλλογής ομβρίων καθαρισμένα απορρόφησαν, την μέτρια βροχή και δεν παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, σε δημόσιους χώρους.

Έμεινε όμως στη μέση η απομάκρυνση των υλικών και εργαλείων επάνω από τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, από την Κατασκευαστική Εταιρεία που τα είχε παρατημένα, εδώ και μήνες.

Μακάρι η άμυνα της πόλης μας να αντέξει τα κατά περιόδους έντονα καιρικά φαινόμενα και ισχυρούς ανέμους που προβλέπει η ΕΜΥ, πως θα μας πλήξουν τις επόμενες ώρες.

Γράφαμε εχθές για τα πολλά στρώματα και καναπέδες που είναι πεταμένα στους δρόμους της πόλης μας επί βδομάδες χωρίς να απομακρύνονται.

Τώρα που ποτίστηκαν και με το νερό της βροχής και έχουν γίνει ασήκωτα να δούμε πότε θα τα μαζέψει ο Δήμος από τα σημεία που βρίσκονται.

Ο Δήμος με ανακοίνωση του ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης μας πως είναι σε επιφυλακή, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε στα τηλεφωνα : Δήμος 213 201 9300 και 694 942 7276 Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Σάββας Σαββίδης.