Ο Γιάγκας για θέμα μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Δημοσιεύσαμε την Τρίτη, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Καρρά σχετικά με την επίσκεψή του στο Δήμο μας και τις συνομιλίες που είχε με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη.

Ο κ. Καρράς στο Δελτίο τύπου του, αναφέρει μεταξύ των θεμάτων που του έθεσε ο κ. Καπλάνης ήταν: “τα προβλήματα που δημιουργεί στους δημότες η νομοθεσία για τα δημοτικά τέλη των μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων”.

Με αφορμή αυτή την αναφορά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας μας έστειλε το παρακάτω σχόλιο του:

“Αγία Βαρβάρα 27/9/2018

Όταν, ο κ. Καπλάνης, είχε τη δυνατότητα να μην επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων με τέλη καθαριότητας και φωτισμού, καταστρατηγούσε το νόμο και επέβαλε χαράτσι και πρόστιμα.

Τώρα που οι πολίτες ξεκάθαρα, με το νέο νόμο, απαλλάσσονται από Δημοτικά τέλη από τη στιγμή που υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση διακοπής της ηλεκτροδότησης του ακινήτου, τι ακριβώς ζητάει από το βουλευτή; Να επανέλθει η εποχή της ευνοιοκρατίας και της αυθαιρεσίας των Δημάρχων και να εφαρμόζουν τα παράθυρα του νόμου όπως θέλουν;  

Αφορμή για το ερώτημα αποτέλεσε το Δελτίο Τύπου του Βουλευτή της Β’ Αθηνών κ. Γεωργίου – Δημητρίου Καρρά, ότι ο κ. Καπλάνης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημαρχείο, του έθεσε υπ’ όψη, μεταξύ άλλων, «τα προβλήματα που δημιουργεί στους δημότες η νομοθεσία για τα δημοτικά τέλη των μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων».

Μιχάλης Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος,

Επικεφαλής Συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»