ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ                                    Αγία Βαρβάρα, 13 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας – Κορυδαλλού συμπληρώνει 1 χρόνο λειτουργίας στα πλαίσια  της πράξης «Κοινωνικές δομές για την καταπολέμηση της φτώχειας», από τη σύμπραξη των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και του ¨ΟΜΙΛΟΥ UNESCO ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ¨. Στηρίχθηκε στη μαγιά της πρώτης πανελλαδικά Τράπεζας Χρόνου σε επίπεδο Δήμου, της «Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας» που δημιουργήθηκε το 2011 μέσα από το πρόγραμμα  «Πανευρωπαϊκό Έτος για την Καταπολέμηση της Φτώχειας 2010». Η διαδημοτική πια Τράπεζα Χρόνου εμπλουτίστηκε με νέα μέλη που της προσέδωσαν μια μεγαλύτερη δυναμική.

Μέχρι σήμερα στην Τράπεζα Χρόνου Δήμων Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού, έχουν ανταλλαχθεί 258 ώρες. Βασικό ενδιαφέρον των μελών είναι για υπηρεσίες εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες, ξένες γλώσσες,  μελέτη σχολικών μαθημάτων, ψυχοθεραπεία, μικροεπισκευές σπιτιού και αισθητική περιποίηση.

Η σημαντικότερη όμως προσφορά των μελών της Τράπεζας Χρόνου ήταν στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές με χαμηλή σχολική απόδοση, από οικογένειες σε οικονομική αδυναμία που δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη σχολική μελέτη των παιδιών τους. Μέσα από την συμμετοχή τους στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» τα μέλη της Τράπεζας, νέοι και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, μπόρεσαν να βοηθήσουν τους μαθητές αυτούς να βελτιώσουν σημαντικά τη απόδοση τους στην τάξη και τους βαθμούς τους, όπως έχουν επισημάνει και αναγνωρίσει οι δάσκαλοι των παιδιών.

Η Τράπεζα Χρόνου συνεχίζει τη δράση της. Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να ανταλλάξουν δωρεάν υπηρεσίες, να γίνουν μέλη μας, σε αυτό το δίκτυο προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Ειδικά για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, δεχόμαστε συμμετοχές από κάθε ενδιαφερόμενο που μπορεί να προσφέρει δωρεάν τον χρόνο του:

  • στα καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (γυμναστές, κοινωνικοί επιστήμονες, παιδαγωγοί, απόφοιτοι θεατρικών σπουδών κ.α.)
  • στο Κοινωνικό Φροντιστήριο για το έτος 2013-2014 το οποίο θα συνεχίσει και τον φετινό χειμώνα (δάσκαλοι και καθηγητές)

Πληροφορίες Απόστολος Κουλούρης και Ρέα Δεληγιάννη τηλ.2132019351,

Αριστομένους 8 (Δημαρχείο Αγ. Βαρβάρας, 2ος όροφος)
email: trapezaxronou.agvk@gmail.com