Ο ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Περιστέρι: 12.06.2014

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την απόπειρα δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών στο Νοσοκομείο πρώην Λοιμωδών, στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Χωρίς επαρκείς άδειες, χωρίς τη συναίνεση των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, χωρίς τη θετική γνωμοδότηση των αρμόδιων πολεοδομικών Αρχών και χωρίς την έγκριση Νομικών υπηρεσιών για αλλαγή χρήσης του κτιρίου, προχωρούν στην εγκατάσταση Στρατοπέδου Συγκέντρωσης Μεταναστών, σε χώρο του Νοσοκομείου πρώην Λοιμωδών στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Μέσα στην οικιστική ζώνη, μεσοτοιχία με παιδικές χαρές και 50 μόλις μέτρα από σχολικό συγκρότημα προσπαθούν με το έτσι θέλω να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και των όμορων δήμων.

Η ΜΚΟ  και οι εργολάβοι  που έσπευσαν να «καταλάβουν» το χώρο, με μια έγκριση εργασιών 48 ωρών (!), βρέθηκε αντιμέτωπη με τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας.

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας Ανδρέας Μποζίκας, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας  Γιώργος Καπλάνης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣΔΑ, Παναγιώτης Μπιτούνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των  Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας  και πλήθος κόσμου, παρουσία των αρμοδίων πολεοδομικών και αστυνομικών αρχών, αντιστάθηκαν στα σχέδια για τη δημιουργία από την «πίσω πόρτα αποθήκης ψυχών»  στην περιοχή μας.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας , Ανδρέας Μποζίκας προειδοποιεί:

«Καμία δράση που προσβάλλει την ανθρωπιά των κατοίκων της περιοχής, καμία περαιτέρω υποβάθμιση, καμία εκ του πονηρού «κατάληψη» δεν θα γίνει ανεκτή. Οι μετανάστες είναι άνθρωποι. Όχι  στα στρατόπεδα συγκέντρωσης!   Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν θα επιτρέψουν να γίνουν οι πόλεις τους, αποθήκες ψυχών»