ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Νέα αποτυχημένη απόπειρα του εργολάβου να μπει στο χώρο του ΚΚΑΧ και να ξεκινήσει τις εργασίες για την επισκευή του κτηρίου, που το υπουργείο Προστασίας του πολίτη σχεδιάζει να μετατρέψει σε στρατόπεδο μεταναστών, σημειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η ομάδα περιφρούρησης του δήμου αλλά και οι γύρω κάτοικοι, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία εργατών ενημέρωσαν το Δήμο.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης με τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας απέτρεψαν το συνεργείο να εργασθεί, το οποίο όπως πληροφορηθήκαμε είχε καλέσει την αστυνομία για προστασία.

Στον χώρο εμφανίσθηκε και κλιμάκιο της Πολεοδομίας, μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος, προκειμένου να ελέγξει την άδεια εργασιών και αν αυτή τηρείται ή γίνονται και άλλες εργασίες.

Έως να απαντήσει εγγράφως η πολεοδομία και να γνωστοποιήσει το πόρισμά της, ο δήμος έχει το βάρος της διαφύλαξης του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η άδεια που έχει το συνεργείο, δεν ανταποκρίνεται επακριβώς στις εργασίες που προσπάθησε να εκτελέσει το συνεργείο.

Σημειώνουμε πως σήμερα οι εργάτες προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο του ΚΚΑΧ από μία πλαϊνή πόρτα που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Διομήδη Κομνηνού και όχι από την κεντρική είσοδο του Κέντρου, απ’ όπου και οι φωτογραφίες μας. Επίσης σημειώνουμε πως δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εντάσεις μεταξύ Δήμου, κατοίκων και εργολάβου.

Ο Δήμος και αύριο θα είναι σε επιφυλακή και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, που έχει ζητήσει ο δήμαρχος κ. Καπλάνης.

Πάντως ο δήμος πρέπει να έρθει σε επαφή με τη νέα Περιφερειάρχη κ. Δούρου και να ζητήσει την ενεργή συμπαράσταση και συμμετοχή της στον αγώνα του δήμου μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται κοινή ανακοίνωση των δημάρχων των γύρω δήμων και του ΑΣΔΑ.