ΚΕΔΕ -«Κλεισθένης Ι»: Ετοιμάζει δυναμικές παρεμβάσεις -Συζητείται ακόμα και κλείσιμο δήμων

 

Σε ανοιχτό κάλεσμα θα προχωρήσει η ΚΕΔΕ, προκειμένου να βρεθούν εντός της Βουλής, την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου, όσοι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί παράγοντας προκειμένου να συμμετάσχουν και να παρέμβουν στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην αρμόδια Επιτροπή για το νομοσχέδιο του «Κλεισθένη Ι».

Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ενώ ανάλογο κάλεσμα θα υπάρξει και κατά την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξουν συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές προκειμένου να τους ενημερώσει η ΚΕΔΕ για τις θέσεις της, απέναντι στο νομοσχέδιο, ενώ θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης για μια ακόμα φορά τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ στην συντριπτική πλειοψηφία τους, εξέφρασαν την αντίθεση τους, με το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε διάλυση τους δήμους, επικεντρώνοντας την κριτική τους, στην εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Σημειώνουμε πάντως πως σε πρόσφατη ψηφοφορία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΔΑ), για το θέμα του “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1”, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης ψήφισε ΛΕΥΚΟ.