Γιάγκας με επιστολή του σε Καπλάνη: “προσπαθείτε να αποκρύψετε την αλήθεια”

Με επιστολή του στο Δήμαρχο κ. Καπλάνη ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας ζητάει εξηγήσεις για την καθυστέρηση του πρώτου, να απαντήσει σε ερωτήματα που του έχουν τεθεί από Δημοτικούς Συμβούλους και αφορούν το παλιό αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Υπενθυμίζουμε πως για την κωλυσιεργία να απαντήσει σε ανάλογα ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων, ο κ. Καπλάνης έχει δεχτεί επιστολή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την οποία του αναφέρουν την υποχρέωσή του, στο να απαντά σε ερωτήματα που τίθενται από Δημοτικούς Συμβούλους, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου  κ. Γιάγκα προς το Δήμαρχο κ. Καπλάνη:

                                                                                                                                       5 Ιουλίου 2018

Προς

Τον Δήμαρχο

Αγίας Βαρβάρας

κ. Γεώργιο Καπλάνη

Κύριε Δήμαρχε,

Δεν αποτελεί επιλογή μου η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του Δήμου. Οφείλετε όμως, από τη δική σας πλευρά, να τηρείτε με συνέπεια τη νομοθεσία και τη νομιμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση καθίσταστε υπόλογος πράξεων και παραλείψεων.

Στο Δημοτικό συμβούλιο της 30ης Μαΐου 2018, τρείς Δημοτικοί Σύμβουλοι (Γιάγκας, Σιαραμπή, Αννίσας) καταθέσαμε έγγραφο, το οποίο έλαβε αρ. Πρωτ. 6525/31-5-18, με το οποίο ζητούσαμε να ενημερωθούμε, εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας, για θέματα που αφορούν στο αναψυκτήριο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Ήδη η προθεσμία του ενός μηνός εξέπνευσε και παρήλθε μια μικρή παράταση που ζητήσατε προφορικά για να δώσετε την απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Η άρνησή σας να απαντήσετε, εκτός της απαξίωσης που σημαίνει για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και τις νομικές συνέπειες που συνεπάγεται, δημιουργεί ερωτηματικά για το λόγο που προσπαθείτε να αποκρύψετε από τους ερωτώντες αλλά και από τους δημότες, την αλήθεια.

Επικαλεστήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ψάχνετε για να βρείτε τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση «ΠΑΝΘΕΟΝ» γιατί πολλά από αυτά δεν υπάρχουν στον σχετικό φάκελο που τηρείται στο Δήμο.

1ον. Τα στοιχεία που ζητήσαμε δεν απαιτούν ιδιαίτερη έρευνα. Είναι απλά. Το μόνο που οφείλατε να κάνετε είναι να τα αποτυπώσετε σε έγγραφο. Δεν δικαιολογείται τόση  καθυστέρηση.

2ον. Όταν ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στο σχετικό φάκελο του Δήμου τι εννοείτε; Κάθε έγγραφο που εισέρχεται και εξέρχεται από κάθε δημόσια υπηρεσία πρωτοκολλάται και αρχειοθετείτε.   Τι θέλετε να πείτε με αυτόν τον ισχυρισμό; Ότι έχουν χαθεί κρίσιμα έγγραφα; Ότι έχουν εξαφανιστεί στοιχεία από τον φάκελο; Ότι έχουν υπεξαιρεθεί; Από ποιόν και για ποιο λόγο; Ποιος προσπαθεί να κρύψει – εξαφανίσει στοιχεία και για ποιο λόγο; Ποιος έχει πρόσβαση στα αρχεία του Δήμου; Ποιος έχει έννομο συμφέρον να προβεί σε τέτοιες πράξεις;

Διοικείτε τον Δήμο ως Δήμαρχος εδώ και εννέα χρόνια και άλλα 15 ως αντιδήμαρχος. Υπονοείτε ότι κάποιος άλλος, εκτός από σας, μπορεί να ευθύνεται με πράξεις ή παραλήψεις του για τα ελλιπή στοιχεία των φακέλων;

Εκτός αν παραδέχεστε ότι ο Δήμος είναι ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει με τους φακέλους και τις υποθέσεις του Δήμου; Αυτό όμως είναι απολύτως επικίνδυνο. Και  σε αυτή την περίπτωση όμως εσείς είστε υπεύθυνος.

Σας διαβεβαιώνω πάντως ότι τίποτα δεν μπορεί να παραμείνει κρυφό όσο και να προσπαθήσετε. Για το λόγο αυτό προχωρήστε άμεσα στις απαντήσεις .

Μιχάλης Γ. Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»