Το Κυλικείο του “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” γιατί δεν λειτουργεί;

Κάθε χρόνο ο Δήμος με τις δικές του δραστηριότητες συγκεντρώνει στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο χιλιάδες επισκεπτών για να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητές του.

Εκατοντάδες είναι επίσης και εκείνοι που το επισκέπτονται για εκδηλώσεις άλλων φορέων που τους φιλοξενεί ο Δήμος και μάλιστα δωρεάν.

Στον προθάλαμο στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” υπάρχει ένα κυλικείο, το οποίο όμως δεν έχουμε δει να λειτουργεί.

Εφέτος για μια ακόμα φορά, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα με τις πολύ πετυχημένες εκδηλώσεις και τον όγκο των επισκεπτών παρατηρούσαμε, μικρούς και μεγάλους να φεύγουν από το Δημοτικό Κινηματοθέατρο και να πηγαίνουν σε γύρω καταστήματα ψιλικών να αγοράσουν κυρίως μπουκαλάκια με νερά.

Το συγκεκριμένο είδος μάλιστα έχει πολλά περιθώρια κέρδους.

Ο Δήμος γιατί δεν εκμεταλεύεται  το κυλικείο του;

Εάν οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες και δεν θέλει να μπερδευτεί με διαγωνισμούς, διακηρύξεις και προσλήψεις ας κάνει κάτι πιό απλό.

Όταν υπάρχουν εκδηλώσεις,  ας λειτουργεί το Κυλικείο πουλώντας μόνο νερά και ας το λειτουργούν μέλη των ΚΑΠΗ.

Τα έσοδα, που θα είναι σημαντικά, όλο και κάπου θα χρησιμοποιηθούν και θα πιάσουν τόπο, ακόμα και καλύπτοντας τα έξοδα λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματοθέατρου και από την άλλη θα δοθεί ευκαιρία στα μέλη των ΚΑΠΗ να δραστηριοποιηθούν και να είναι βέβαιος ο Δήμος θα το ευχαριστηθούν πολύ.

Πάντως το θέμα δεν θέλει πολύ κουβέντα.

Μια απλή απόφαση από τον Αντιδήμαρχο επί των οικονομικών κ. Παγουρτζή αρκεί, σε συνεργασία με τους έτερους Αντιδημάρχους Ντάβιο και Λεωτσάκο για να υλοποιηθεί…