Η ΕΕΤΑΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΥΝΟΪΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΛΑΝΗ

Η ΕΕΤΑΑ απαντώντας στην αίτηση των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο κ.κ. Σιαραμπή, Ρεμπή και Γεωργιαννάκη, η οποία εστάλη κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας, υποστηρίζει πως καλώς η ΕΕΤΑΑ έκανε δεκτή την αίτηση της οικογένειας του Δημάρχου κ. Καπλάνη για συμμετοχή των τέκνων της στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των τροφείων τους στους παιδικούς σταθμούς.                                                                                                             Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα δικαιολογητικά που κατέθεσε η σύζυγος του  Δημάρχου ήταν τα προβλεπόμενα από το νόμο και δεν υπήρξε καμία παρατυπία από πλευράς της.          Μαζί με την απάντηση, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύουμε παρακάτω, στους τρεις εστάλησαν και όλα τα έγγραφα και πιστοποιητικα  που είχαν ζητηθεί.

Απόσπασμα της απαντητικής επιστολής της ΕΕΤΑΑ προς τους τρείς:

“…Οπως ήδη σας είχαμε αναφέρει στην με αρ. πρωτ. 2365/19.10.2012 απάντησή μας επί σχετικού αιτήματός σας, τα αυτοτελώς φορολογηθέντα ποσά, τα οποία σημειώνονται σε ιδιαίτερη θέση στις φορολογικές δηλώσεις των αιτουμένων, δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν για κανένα υποψήφιο.

Εν όψει αυτών, η Διοίκηση της Εταιρείας σας διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι οι αρχές της διαφάνειας, ίσης μεταχείρισης και αντικειμενικότητας έχουν τηρηθεί απολύτως και στην περίπτωση του συγκεκριμένου προγράμματος, ουδεμία δε υπήρξε πρόθεση για ευνοϊκή μεταχείριση υποψηφίου. Η νομιμότητα της δράσης της Εταιρείας έχει εξ άλλου πιστοποιηθεί εν προκειμένω με τον πλέον αναντίρρητο τρόπο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο ( απόφαση 3701/2012, Τμήμα VI), στο πλαίσιο του προσυμβατικού ελέγχου που κατά νόμο διενεργεί…”.

Οι κ.κ. Σιαραμπή, Ρεμπής και Γεωργιαννάκης δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής την απάντηση που έλαβαν από την ΕΕΤΑΑ.

Άποψη της εφημερίδας είναι πως η οικογένεια του κου Καπλάνη δεν έπρεπε να είχε καταθέσει αίτηση αφού το πρόγραμμα απευθυνόταν σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα έως 40.000 ευρώ , ενώ τα δικά της ξεπερνούν τις 70.000, όπως επίσης η ΕΕΤΑΑ δεν έπρεπε να κάνει δεκτή την αίτηση.

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!