Ετοιμάζεται ο “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ” του Δήμου. Αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Παρ΄ότι το τελευταίο διάστημα έχει καλυτερεύσει ελαφρώς η κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη μας, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Η βελτίωση της κατάστασης κατά τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββίδη οφείλεται στην αλλαγή του προγράμματος περισυλλογής που εφαρμόζει ο Δήμος τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και στην συνεργασία των πολιτών που βοηθούν την υπηρεσία καθαριότητας στο θέμα αυτό και ευελπιστεί σε μεγαλύτερη ακόμα συντονισμένη προσπάθεια Δήμου και πολιτών.

Στους δρόμους υπάρχει καλλίτερη κατάσταση, ενώ από το γκαράζ του Δήμου έχουν απομακρυνθεί σχεδόν όλα τα μπάζα, κλαδέματα, στρώματα κτλ., τα οποία ήταν συνεχής αιτία διαμαρτυριών από τους γύρω κατοίκους.

Αυτά έχουν μετακομίσει στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, απ΄όπου θα απομακρυνθούν με κοντέϊνερς που σύντομα θα φθάσουν με αυτό το σκοπό στην πόλη μας.

Για τα κλαδέματα και άλλα συναφή υλικά θα έρθει ξανά στον χώρο το ειδικό μηχάνημα που κομματιάζει τα κλαδιά και τα άλλα υλικά, τα οποία θα οδηγηθούν στους ειδικούς χώρους για την κομποστοποίησή τους.

Αυτήν την περίοδο ετοιμάζεται και ο “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ” ο οποίος σύντομα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και εφαρμογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος του Δήμου είναι  να μπεί ΤΕΛΟΣ στην αυθαίρετη τοποθέτηση μπάζων και άλλων υλικών στα πεζοδρόμια και πλησίον των απλών κάδων απορριμμάτων και θα υποχρεούται εκείνος που θα θελήσει να βγάλει μπάζα είτε να ενημερώνει το Δήμο, είτε να φέρνει ιδιωτικούς κάδους, για το σκοπό αυτό.

Ο Κανονισμός Καθαριότητας θα προβλέπει αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες.

Οι φωτογραφίες των τριών λόφων με κλαδέματα αλλά και άλλα υλικά, είναι τραβηγμένες στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Η φωτογραφία του ειδικού μηχανήματος που κομματιάζει τα κλαδέματα, είναι από την τελευταία εμφάνισή του στο ίδιο σημείο, πριν λίγες εβδομάδες.