Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Μετρό επέκταση προς Πειραιά: Όλα πρίμα για το έργο μαμούθ των 660εκ.ευρώ

Μάχη με τον χρόνο δίνει η μεγάλη επέκταση του Αθηναϊκού Μετρό

«Ούριος άνεμος» επικρατεί και πάλι στο έργο για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από τον σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στον σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο κέντρο του Πειραιά. Το έργο που το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να «μαζεύει» προβλήματα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ypodomes.com είναι πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Πλέον όλοι οι απαιτούμενοι χώροι έχουν αποδοθεί στον εργολάβο μέσα σε διάστημα περίπου 2 ετών από την εκκίνηση των έργων. Η σήραγγα των 7,5 χιλιομέτρων έχει ξεκινήσει ενώ έχουμε εργασίες και στους 6 σταθμούς της επέκτασης αλλά και στα ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Συνολικά το έργο βρίσκεται λίγους μήνες πίσω από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, όμως όπως ανέφεραν στο ypodomes αυτό θεωρείται απολύτως φυσιολογικό σε ένα τόσο μεγάλο και πολύπλοκο έργο που διαθέτει πολλαπλά εργοτάξια κάθε ένα με τις δικές του ιδιομορφίες.

ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ ΜΙΚΡΟΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Ο Μετροπόντικας που άρχισε το υπόγειο ταξίδι του τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα έχει βρει σκούρα με το υπέδαφος που έχει συναντήσει. Μέχρι τώρα έχει διανοίξει μόλις 300 μέτρα και τώρα βρίσκεται για μερικές μέρες ακινητοποιημένος καθώς ένα εξάρτημα από την «μύτη» του ΤΒΜ έπαθε ζημιά λόγω επαφής με πολύ σκληρό βράχο και χρειάζεται αντικατάσταση.Το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και αναμένεται σε μερικές ημέρες να ξεκινήσει και πάλι το σκάψιμο προς τον πρώτο του προορισμό που είναι ο σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ.

Στους 3 πρώτους σταθμούς τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Στον σταθμό ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ το ποσοστό εκσκαφής και οι διαφραγματικοί τοίχοι έχουν σχεδόν πλήρως ολοκληρωθεί ενώ έχει ολοκληρωθεί και το τσιμεντένιο δάπεδο για να υποδεχθεί τον Μετροπόντικα.  Αυτό με πρόχειρους υπολογισμούς θα γίνει τον προσεχή Ιούνιο ενώ στη συνέχεια υπολογίζεται πως τα μηχάνημα θα μπορεί να διανοίγει καθημερινά 10-15 μέτρα έτοιμης σήραγγας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com