Επικίνδυνη και η παιδική χαρά δίπλα από το αναψυκτήριο ο “ΛΙΘΟΣ”

Μεγάλα κομμάτια από τον τεχνικό  τάπητα που καλύπτει το έδαφος στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ” στην πλατεία Ελευθερίας στην πόλη μας, έχουν ξεκολλήσει και άλλα δεν υπάρχουν πλέον, μετατρέποντας  τον χώρο επικίνδυνο για τον  τραυματισμό κάποιου παιδιού που παίζει εκεί, εάν πέσει στο ακάλυπτο μπετόν.

Επίσης τα προστατευτικά πλαϊνά του κεντρικού οργάνου της παιδικής χαράς έχουν σπάσει και άλλα δεν υπάρχουν, όπως ακριβώς συμβαίνει με αντίστοιχο όργανο στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο Άλσος ΕΙΡΗΝΗ (Συντριβάνι), που στο παρελθόν έγινε αιτία σοβαρού τραυματισμού ενός μικρού αγοριού, το οποίο έπεσε από ψηλά.

Η καταγεγραμμένη και άλλες φορές άποψή μας όσον αφορά το έδαφος, είναι να καταργηθεί ο πλαστικός τεχνικός τάπητας, στον οποίο συγκεντρώνονται μύκητες και μικρόβια που δεν καθαρίζονται με τίποτα και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και υγιεινή  όσων τον ακουμπούν με ακάλυπτα χέρια.

Οι παραπάνω κίνδυνοι είναι γνωστοί στη Δημοτική Αρχή. Προτείνουμε λοιπόν να αντικατασταθεί ο τάπητας με χαλικάκι, όπως προτείνουν οι αρμόδιοι και ειδικοί ή ακόμα με απλό χώμα, το οποίο είναι το καταλληλότερο από όλα τα υλικά, για παιδικές χαρές.

Ανάλογοι τάπητες υπάρχουν σε Νηπιαγωγεία της πόλης μας, με τους ίδιους κινδύνους για τα νήπια που έρχονται σε επαφή με αυτόν.