Σαν σπιρτόξυλα παρασύρθηκε και κατέρρευσε η περίφραξη του ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Ριμινίτικα

Σαν σπιρτόξυλα παρασύρθηκε και κατέρρευσε σχεδόν όλη η περίφραξη του ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Ριμινίτικα, από την απέναντι από το βουνό πλευρά της, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Θα κατέρρεε ολόκληρη δε, εάν οι προβολείς φωτισμού του γηπέδου δεν άντεχαν το βάρος της περίφραξης και δεν λειτουργούσαν σαν στηρίγματα. Ευτυχώς αυτοί προς το παρόν δείχνουν να αντέχουν  το βάρος που έχουν δεχτεί και συγκρατούν την περίφραξη πριν ξηλωθεί σε όλο το μήκος της και βρεθεί στο έδαφος.

Η περίπου 5 μέτρων ύψους περίφραξη ήταν φυσικό να καταρρεύσει αφού όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες μας δεν υπάρχουν εξωτερικές  αντηρίδες για να κοντράρουν τις κάθετες σωλήνες, σε τέτοιες συνθήκες.

Μηχανικοί δεν είμαστε αλλά αναρωτιόμαστε οι δοκοί δεν έπρεπε να είναι περισσότερο ενισχυμένοι για να αντέξουν το βάρος του συρματοπλέγματος, αφού λύγισαν σαν να ήταν από πλαστελίνη;

Το έργο χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε με την επίβλεψη μηχανικών της Περιφέρειας, η οποία ενημερώθηκε από το Δήμο για το συμβάν, λίγες ώρες από την κατάρρευση της περίφραξης Παρασκευή πρωί.

Έως το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου όμως, δεν είχε ξεκινήσει κανένα έργο αναστήλωσης της από την Εταιρεία που την κατασκεύασε ή απομάκρυνσης του κομματιού που κατέρρευσε.

Σημειώνουμε πως το έργο δεν έχει παραληφθεί από τους αρμόδιους, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την μελέτη και το αποτέλεσμα του.

Μπορεί να μην έχει πληρωθεί είναι όμως επικίνδυνο όπως αποδείχτηκε.

Πιστεύουμε πως εκτός του συγκεκριμένου σημείου, η περίφραξη πρέπει να ενισχυθεί ολόκληρη περιμετρικά και βεβαίως να ελεγχθεί και η στατικότητα των προβολέων, αφού το τράνταγμα που δέχτηκαν και το βάρος που συγκρατούν είναι τεράστιο.