Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής: Την υποστήριξή τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι

 

Ιδιαίτερα θετικά ανταποκρίθηκαν Δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής, εκφράζοντας με θερμά λόγια την αμέριστη υποστήριξή τους στο πρωτοποριακό εγχείρημα της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατά τη σημερινή συνάντησή τους με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Υπουργός ανέπτυξε όλες τις πτυχές που αφορούν στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με τους Δήμους, καθώς στόχος είναι η σύνδεσή του με τις τοπικές κοινωνίες και την παραγωγή σε κάθε Δήμο. Δήλωσε ότι περιμένει από τον κάθε Δήμο ξεχωριστά συγκεκριμένες προτάσεις κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση των γνωστικών αντικειμένων στα διετή προγράμματα σπουδών που θα ξεκινήσουν από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Επισήμανε ότι η συνεργασία του Πανεπιστημίου με τους Δήμους πρέπει να είναι αμφίδρομη, δηλαδή προς όφελος των φοιτητών του αλλά και των πολιτών της Δυτικής Αττικής.

Στη συνάντηση πήρε μέρος ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης.

Στο τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με αρκετούς από τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής. Αναλύσαμε το εγχείρημα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής και υπήρξε μία ομόφωνη αποδοχή του ίδιου του εγχειρήματος και μάλιστα μία ενθουσιώδης αποδοχή η οποία δεν έμεινε στα λόγια αλλά κάθε Δήμος δεσμεύτηκε να παραχωρήσει εκτάσεις, κτήρια κτλ.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι ένα Πανεπιστήμιο που δεν είναι απλά η συνένωση των δύο ΤΕΙ. Είναι ένα Πανεπιστήμιο που θα δημιουργήσει νέες δομές και κυρίως είναι ένα Πανεπιστήμιο που θα συνδεθεί πάρα πολύ με τη ζωή της Δυτικής Αττικής. Με αυτή την έννοια, οι δεσμεύεις των Δημάρχων έχουν όχι μόνο μία συμβολική αξία αλλά και μία υλική δέσμευση ακριβώς επειδή και οι Δήμαρχοι μ’ αυτόν τον τρόπο λένε ‘και εμείς θέλουμε το Πανεπιστήμιο να παίξει αυτόν τον ρόλο’.

Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία νέων διετών προγραμμάτων σπουδών μέσα στο Πανεπιστήμιο, τα οποία θα δίνουν επαγγελματικά πτυχία ευρωπαϊκών προσόντων και στα οποία θα φοιτούν κατ’ αρχήν παιδιά από τα ΕΠΑΛ. Θα μπορούν πολλά από τα προγράμματα αυτά να γίνονται σε διάφορους Δήμους της Δυτικής Αττικής, την στιγμή μάλιστα που και οι ίδιοι Δήμοι το ζητάνε, και υπάρχουν ανάγκες, και έχουν αυτή τη συγκινητική -θα έλεγα- διάθεση να προσφέρουν κτήρια και οικόπεδα».