Ξεκίνησαν τα Σχολικά Γεύματα στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας

Το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου να εφαρμόζεται σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας.

Επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο της πόλης μας, υπεύθυνο  Παιδείας κ. Θεμιστοκλή Ντάβιο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ. Βάσω Φίλη, οι οποίοι μας έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα που εκτελείται στην πόλη μας.

Σημειώνουμε πως την παραλαβή των γευμάτων κάνει τριμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από το Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας ως Πρόεδρο και δυο (2) εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Υποδιευθυντής της σχολικής μονάδας, όπου προβλέπεται η θέση.

Τα γεύματα είναι πλούσια και περιέχουν Ζεστο γεύμα, σαλάτα ψωμί μαχαιροπίρουνο και η Επιτροπή ελέγχει την ποιότητά τους.

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας το μενού περιείχε: μπιφτέκι κοτόπουλο με πατάτες φούρνου και σαλάτα λάχανο. Ψωμάκι σε σακουλάκι.

Το φαγητό έρχεται σε ειδικά κουτιά που τα κρατάνε ζεστά. Τις σαλάτες σε ice box.

Σημειώνουμε πως στον Δήμο μας εφαρμόζεται το πρόγραμμα σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία.

Το εβδομαδιαίο ΜΕΝΟΥ των Σχολικών Γευμάτων: