ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: 40 Χρόνια έγκυρη, έγκαιρη, ανεξάρτητη

Πριν σαράντα χρόνια, Φλεβάρης του 1978, κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας.

Σύνθημά μας ήταν και παραμένει:

“ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ”

Από τότε η “Π” κάθε μήνα ανελλιπώς και από τον ΙΟΥΝΙΟ του 2014 σε καθημερινή βάση, on line, αφού πλέον η ταχύτητα των ειδήσεων και των συμβάντων είναι τέτοια που δεν μπορούν να περιμένουν τριάντα ημέρες να δημοσιευτούν και να ενημερώσουν τους κατοίκους της πόλης μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Αγίας Βαρβάρας.

Στην πορεία των ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνων επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα της πόλης, να παλέψουμε για τη λύση τους, να ασκήσουμε κριτική και όταν χρειάσθηκε να κάνουμε αυτοκριτική.

Καυτηριάσαμε, επαινέσαμε, αποδεχτήκαμε και απορρίψαμε, γεγονότα, θέματα, πρόσωπα και πολιτικές.

Τα γραφόμενά μας, τα θέματά μας, οι προτάσεις μας και η αρθρογραφία μας πήγαζαν πάντα με μοναδικό σκεπτικό και στόχο την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της αγαπημένης μας πόλης, της Αγίας Βαρβάρας.

Οι καταχωρήσεις – προβολές καταστημάτων, υπηρεσιών, οι Μικρές Αγγελίες, όπως και οι ανακοινώσεις του Δήμου μας, δημοσιεύονται δωρεάν.

Έτσι θα συνεχίσουμε.

Όταν ξεκινήσαμε είχαμε έναν ΣΤΟΧΟ.

Αυτός ήταν ο αναγνώστης μας, να λέει: “ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Η “ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ” και να μην αμφισβητείται η εγκυρότητα της είδησης.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως το κερδίσαμε, αυτό το στοίχημα.

Άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η πολύχρονη πορεία μας έχει αποδείξει πως απέχουμε παρασάγγες, από τέτοια ειδησεογραφία, πρακτικές και τακτικές, που στηρίζονται σε αυτό.