Θετική η ανταπόκριση συμπολιτών μας στην εθελοντική αιμοδοσία του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγιναν στον Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία δύο κοινωνικές δραστηριότητες, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου το πρωί.

Πρόκειται για την εθελοντική αιμοδοσία που έγινε σε συνεργασία με το ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και τον εμβολιασμό παιδιών έως 15 ετών και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σε συνεργασία με το συνδυασμό του κ. Γιάγκα.

Η ανταπόκριση των εθελοντών συγκινητική αφού 65 άτομα έδωσαν αίμα, ενώ εμβολιάστηκαν δωρεάν 18 άτομα.

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός πως αρκετοί από τους συμπολίτες μας ευγενικά δεν δέχθηκαν να φωτογραφηθούν, δείχνοντας την ταπεινότητά τους και τον πραγματικό λόγο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ι. Ναού.

Το λυκόσκυλο της φωτογραφίας μας, περιμένει στο προαύλιο υπομονετικά την αφεντικίνα του, να δώσει αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία και να αποχωρήσουν.

Ανακοίνωση από το πάτερ Μελέτιο Καλονάκη για τη δράση:

“Σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, από 10.00΄ πρωινή ώρα, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε δωρεάν εμβολιασμός παιδιών, μέχρι 15 ετών, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (Ρομά, άποροι, ανασφάλιστοι, μετανάστες κλπ) κατά της Ιλαράς και του πνευμονόκοκκου. Εμβολιάστηκαν 18 παιδία.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» και έγινε με πρωτοβουλία του συνδυασμού του κ. Μιχάλη Γιάγκα, «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία, φορέων της πόλης, εθελοντές παιδίατρους και την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας”.