Συνεχίζετε η κόντρα Γιάγκα – Λεωτσάκου. Ανταπάντηση του κ. Γιάγκα στην απάντηση Λεωτσάκου…

Νέο γύρο δημόσιας αντιπαράθεσης άνοιξε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας ο οποίος με επιστολή του στην εφημερίδα μας, απαντά σε εκείνη του κ. Λεωτσάκου.

Το θέμα είναι η Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη και το ζητούμενο πότε θα ανοίξει.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το ιστορικό του δημόσιου διαλόγου των δύο αντρών:

Κείμενο με το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν σκοπιμότητες από  τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν για το άνοιγμα της Γέφυρας της Στέφανου Σαράφη, ανάρτησε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, στο διαδίκτυο, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας.

Η απάντηση από τη Δημοτική Αρχή, μέσω του Αντιδημάρχου κ. Λεωτσάκου ήταν άμεση.

Δεν έχασε όμως χρόνο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας, απάντησε στον Αντιδήμαρχο κ. Λεωτσάκο.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το αρχικό κείμενο του κ. Γιάγκα, την απάντηση του κ. Λεωτσάκου σε αυτόν και την ανταπάντηση του κ. Γιάγκα που μας στάλθηκε προς δημοσίευση το Σάββατο 2 Δεκάμβριου:

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”

 ΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΌΤΗΤΕΣ ΚΡΎΒΟΝΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΟΛΟΚΛΉΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤ. ΣΑΡΑΦΗ;

Τετάρτη 29/11/17. Στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απευθύνω το εξής ερώτημα στη Δημοτική αρχή:

Η μελέτη Στατικής Επάρκειας της γέφυρας Στ. Σαράφη, που έχει ψηφιστεί η διενέργειά της εδώ και πολύ καιρό από το Δημοτικό συμβούλιο, έχει ολοκληρωθεί;

Αν Ναι, ποιά είναι τα αποτελέσματα;

Απάντηση Αντιδημάρχου: Δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Γεννιούνται ευλόγως τα ερωτήματα:

– Για ποιό λόγο ο Δήμος δεν ολοκληρώνει τη μελέτη, ενώ έχουν περάσει ηδη τρία (3) ολόκληρα χρόνια;
– Τι κρύβεται πίσω από αυτή την τεράστια καθυστέρηση; Ή μήπως έχει ολοκληρωθεί και δεν δίνεται το πόρισμα στη δημοσιότητα;
– Ποιός εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και των μαθητών του 2ου Δημοτικού σχολείου;
– Ποιός επιτέλους από το Δήμο θα δώσει μια πειστική απάντηση για το πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα;
– Ποιός θα πληρώσει το κόστος υποβάθμισης του εμπορικού κέντρου και της διχοτόμησης της πόλης;
– Ευθύνεται και για τη μη ολοκλήρωση της μελέτης η Περιφέρεια;
– Ποιός είναι τελικά ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής όταν αδυνατεί να επιτελέσει το καθήκον της;

Κατά τα άλλα ετοιμάζονται φιέστες για την διάνοιξη της Ελ. Βενιζέλου.

Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής του συνδυασμού “ΔΥΝΑΤΗ ΠΌΛΗ”

*****************************

Απάντηση Αντιδημάρχου σχετικά με τη «σκοπιμότητα» του κ. Γιάγκα.

Επιτέλους ας καταλάβει ο κ. Γιάγκας ότι πρέπει να χρησιμοποιεί με φειδώ και κατόπιν έλλογης σκέψης τη λέξη «σκοπιμότητες», εάν θέλει ο αντιπολιτευτικός του λόγος να έχει κάποια βαρύτητα!

Ο κ. Γιάγκας μπορεί να βάζει παντού την ταμπέλα «σκοπιμότητες», ο δήμος, όμως, ευτυχώς για τους συνδημότες μας βάζει ταμπέλες στα έργα που υλοποιεί!

Επί των θεμάτων τώρα που ο κ. Γιάγκας «αναζητά απάντηση» σχετικά με τη μελέτη στατικής επάρκειας της γέφυρας Στεφάνου Σαράφη και αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου να ενημερωθεί πλήρως από το στέλεχος της Τεχνικής μας Υπηρεσίας που ήταν παρόν και διαθέσιμο να απαντήσει σε κάθε σχετικό θέμα, ενημερώνουμε τα εξής:

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το έργο της αποκατάστασης του αγωγού ομβρίων της γέφυρας βρίσκεται σε εξέλιξη και η συνέχεια του δεν εξαρτάται από την ανωτέρω μελέτη στατικής επάρκειας. Είναι δύο ξεχωριστά πράγματα τα οποία προχωρούν και τα δύο παράλληλα. Η προαναφερόμενη μελέτη εκτελείται για την κάλυψη τυχόν μελλοντικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν με το πέρασμα του χρόνου και να εξαλειφθεί κάθε υπόνοια περί μη ασφάλειας της γέφυρας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, λοιπόν, ενώ το έργο της γέφυρας προχωράει, παράλληλα και όσον αφορά τη μελέτη στατικότητας είμαστε στο στάδιο όπου έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος και γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος των δικαιολογητικών από την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσουμε σε υπογραφή της σύμβασης. Επισημαίνεται ότι έχει τηρηθεί πλήρως το απαιτούμενο από τη νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων χρονοδιάγραμμα για τη διενέργεια διαγωνισμού. Εφόσον, λοιπόν, έχει ξεκαθαριστεί σε ποιο στάδιο του διαγωνισμού βρισκόμαστε, παρέλκει η απάντηση στο δήθεν ερώτημα αν έχει βγει πόρισμα περί της στατικότητας!

Τέλος, βάσει εγγράφου που σας έχει γίνει γνωστό σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, έχετε πλήρη χρονική εικόνα των ενεργειών του δήμου για το θέμα.

Κλείνοντας το θέμα εφιστούμε την προσοχή στον κ. Γιάγκα να μην «σπείρει» με τα λεγόμενά του την αγωνία και την ανασφάλεια στους συνδημότες μας προς χάριν εντυπώσεων!

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ

************************************************

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΓΚΑ ΣΕ ΛΕΩΤΣΑΚΟ

2/12/2017

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ , Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ

ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΥΡΙΟΙ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤ. ΣΑΡΑΦΗ

Στις 22 Μαρτίου 2017 η δημοτική αρχή, με δυόμιση (2,5) χρόνια καθυστέρηση, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δημοπράτηση με ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ της μελέτης Στατικής Επάρκειας της γέφυρας Στ. Σαράφη. Η εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα.

Υποτίθεται ότι έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία, αφού το θέμα ήταν και είναι υπερεπείγον λόγω της σοβαρότητάς του και να είχε δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα.

Δεν έγινε έτσι . ΓΙΑΤΙ; Εκτός αν έγινε η μελέτη, είναι γνωστό το αποτέλεσμα στη δημοτική αρχή και δεν το δίνετε στη δημοσιότητα επειδή ανατρέπει όλους τους μέχρι τώρα χειρισμούς σας και αναδεικνύει το μέγεθος της ευθύνης σας, για το κλείσιμο της γέφυρας επί 38 ολόκληρους μήνες και την απερίγραπτη καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών. Εκτός αν αποκαλύπτεται και με έγραφα πλέον, ό,τι ομολογήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2017, μετά από επιμονή μου: «Πρόβλημα στατικής επάρκειας δεν υπάρχει» «Η γέφυρα αντέχει από πλευράς στατικότητας», άρα κακώς επί τρία χρόνια είναι κλειστή.

Με ένα λόγο δεν προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες γιατί ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ, γιατί αποδεικνύονται οι λάθος χειρισμοί, γιατί ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ. Προτιμάτε να προστατεύσετε το ΕΓΩ σας από το να φροντίσετε άμεσα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων.

Κάνατε την επιλογή να συνδέσετε τα δύο έργα. Την αποκατάσταση των τυχόν προβλημάτων της γέφυρας και την κατασκευή του αγωγού όμβριων αντί να υλοποιήσετε τα όσα υπέδειξε η εδαφοτεχνική μελέτη. Δηλαδή να αποκαταστήσετε άμεσα το όποιο πρόβλημα της γέφυρας για να δοθεί στην κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι η τεχνική έκθεση για την κατασκευή του αγωγού όμβριων είναι από 2 Ιουλίου 2014 και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή του, τον Σεπτέμβριο του 2014. Πριν δηλαδή προκύψει το πρόβλημα της γέφυρας. Η εκ των υστέρων σύνδεση των δύο τόσο σημαντικών έργων είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν και τα δύο έργα. ΛΑΘΟΣ. Ένα λάθος που και τώρα δεν παραδέχεστε και οι συνέπειές του επηρεάζουν καθημερινά την ποιότητα ζωής των μαθητών, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων της πόλης.

Σκοπίμως λοιπόν αποκρύπτετε την πραγματικότητα για να μην παραδεχθείτε την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίσατε το θέμα. Ακόμα και τώρα επιμένετε στη λανθασμένη επιλογή σας και καταφεύγετε σε φτηνά τεχνάσματα, αδιαφορώντας για την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών.

Για όλα τα παραπάνω έχω τοποθετηθεί τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και Δημόσια κατ’ επανάληψη. Πειστική απάντηση δεν έλαβα. Πάντα υπεκφυγές και μετάθεση ευθυνών. Φταίει η γραφειοκρατία, η Περιφέρεια, ο κακός μας ο καιρός!!!.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ , Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Το θέμα της Γέφυρας της Στ. Σαράφη δεν χωρά συμπολιτευτικούς και αντιπολιτευτικούς λόγους. Δεν σηκώνει επικοινωνιακούς χειρισμούς για τη δημιουργία εντυπώσεων. Προχωρήστε άμεσα σε λύσεις για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της.

Μιχάλης Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής «ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Υστερόγραφο: Έδωσα την ευκαιρία στη Δημοτική Αρχή, πριν προβώ στη δημοσιοποίηση των ερωτημάτων μου για την μελέτη Στατικής Επάρκειας της γέφυρας , να απαντήσει σε ερώτηση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απάντησε μονολεκτικά χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες . Σχετικό δημοσίευμα της «Προοδευτικής»

Η δαπάνη 12.374,83 ευρώ που κόστισε η μελέτη Στατικής Επάρκειας στο Δήμο, σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις δεν αποτελεί λόγο γραφειοκρατικής καθυστέρησης.