Διέγραψε την Κατερίνα Παπακώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Mε επιστολή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, η Κατερίνα Παπακώστα διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτησή της χθες στην Ολομέλεια της Βουλής – κόντρα στην απόφαση του κόμματός της να καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των ενόπλων δυνάμεων – να πάρει τον λόγο και να δηλώσει ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίπλοκα, όταν ο Πάνος Καμμένος, σε μια κίνηση πολιτικής «αβροφροσύνης» για τα θερμά λόγια της κυρίας Παπακώστα, την προσκάλεσε στο υπουργείο προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο τη σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Στο γαλάζιο επιτελείο σήμανε συναγερμός, με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Πανο Καμμένο, να ζητάει τον λόγο και να σπεύδει να διευκρινήσει ότι «κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Τελικά η Κατερίνα Παπακώστα εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας διευκρινίσεις-εξηγήσεις για το χθεσινό περιστατικό, επισημαίνοντας ότι τη συμμετοχή της στις επιτροπές της Βουλής την ορίζει η γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και όχι ο Πάνος Κάμμενος, αλλά όπως αποδείχθηκε οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής

Τη θέση ότι διεγράφη αναίτια από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει η Κατερίνα Παπακώστα, συμπληρώνοντας ότι ο κοινοβουλευτικός της λόγος διατρέχεται από μέτρο και μετριοπάθεια.

Σε δήλωσή-απάντηση στη διαγραφή της, που έχει τον τίτλο «Αναφαίρετον όπλον αρετή», η κ. Παπακώστα τονίζει ότι δεν προδίδει, ούτε παραδίδει τις αρχές της, όσο κι αν κοστίζουν.

Ολόκληρη η δήλωση της Κατ. Παπακώστα έχει ως εξής:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή. Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στη Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και τη μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και αναίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους. Αυτά προς το παρόν».

Πηγή: parapolitika.gr