Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Ερωτήσεις – απαντήσεις επί θεμάτων του Δήμου

 

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Πριν τη συζήτηση  των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έκαναν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Μεταξύ αυτών των ερωτήσεων – σχολίων ξεχωρίσαμε τις παρακάτω:

Βασιλάκος: Προς Δήμαρχο κ. Καπλάνη, “την Κυριακή δεν συμμετείχατε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Β΄Δημοτικού Σχολείου με θέμα τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, ώστε να ενημερώσετε τον κόσμο”.

Έκανε επίσης αναφορά στο Γκαράζ του Δήμου, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά την κακοσμία που αναδύεται από τα σκουπίδια και την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι γύρω κάτοικοι.

Επίσης δήλωσε πως δεν υπάρχουν κάδοι αποκομιδής των σκουπιδιών.

Ζήτησε να μάθει πότε επιτέλους θα δωθούν στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης τα γραφεία που καθυστερούν να τους παραδωθούν για να τα χρησιμοποιούν.

Τέλος αναφέρθηκε σε συντριβάνια της πόλης μας που είναι σε αχρηστία, προτείνοντας αυτά να καταργηθούν και να φυτευτούν.

Καρανάσιου: Ζήτησε να πληροφορηθεί εάν εξυπηρετήθηκαν όλες οι αιτήσεις γονέων για τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και εαν έχουν γίνει πρόσφατα απεντομώσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά της πόλης μας.

Σιαραμπή: Ζήτησε να ενημερωθεί εαν ισχύει η ημερομηνία που ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του περασμένου Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά το άνοιγμα της Ελευθερίου Βενιζέλου, δηλαδή τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου.

Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ο Δήμος με το άνοιγμα της Βενιζέλου έχει κάποια πρόταση για συγκοινωνιακές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της δρομολόγησης λεωφορείου για τη διευκόλυνση των μαθητών που φοιτούν στο Σχολικό Συγκρότημα.

Φέγγη: ενημέρωσε το σώμα πως η εταιρεία που τοποθέτησε αντηλιακές μεμβράνες στο Α΄Γυμνάσιο, σε ορισμένα παράθυρα έχει τοποθετήσει  μεμβράνες, άλλης χρήσης, οι οποίες με τον ήλιο που κτυπά το σχολείο να προκαλείται αποπνικτική ατμόσφαιρα θυμίζοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ζήτησε την άμεση αντικατάστασή τους.

Σωτηρόπουλος: Ζήτησε να πληροφορηθεί εάν δημοσίευμα διαδικτυακής εφημερίδας (ενοούσε την “Π”) αληθεύει, όσον αφορά πως ο Δήμος είχε έρθει σε συμφωνία με τη ΛΑΜΔΑ Χαρτική για συνεχιση της μίσθωσης χώρων στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ αντί του ποσού των 10.100 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιά απόφαση το ΣΙΝΕ “ΠΑΝΘΕΟΝ” το εκμεταλεύτηκε ιδιώτης εφέτος και ολοκλήρωσε ρωτώντας και εκείνος για το πότε θα δωθούν στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης γράφεια.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφερόμενος σε ερωτήματα και παρατηρήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, δήλωσε:

Η Τεχνική Υπηρεσία έχει όλα τα στοιχεία που αφορούν τη Γέφυρα της Στέφανου. Έχουν δωθεί στους συναδέλφους και ίσως δεν τα θυμούνται. Όσον αφορά τη συγκέντρωση και την παρατήρηση πως δεν παρευρέθηκε ο ίδιος, ενημέρωσε το Σώμα πως σε αυτήν παρευρέθηκαν δύο Αντιδήμαρχοι και ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για την πορεία των έργων και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σε αυτό.

Αναφερόμενος στην καθαριότητα και τους κάδους απορριμμάτων ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους πως τα δύο τελευταία χρόνια ο Δήμος αγόρασε περισσότερους κάδους απ΄ότι είχε προμηθευτεί στο παρελθόν, αναγνωρίζοντας πως χρειάζονται κι άλλοι. Τόνισε δε πως τόσο τα υλικά όσο και οι προσλήψεις ατόμων στην υπηρεσία καθαριότητας εξαρτώνται από τις οικονομικές συνθήκες, οι οποίες σήμερα δεν είναι οι καλλίτερες.

Όσον αφορά τα συντριβάνια που υπάρχουν σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δεν λειτουργούν, αναγνώρισε το πρόβλημα υπενθυμίζοντας στον κ. Βασιλάκο που έκανε την ερώτηση πως αυτό το φαινόμενο υπήρχε και όταν εκείνος ήταν Αντιδήμαρχος, ζητώντας να τους ενημερώσει πως εκείνος αντιμετώπιζε τότε το ζήτημα.

Για τις μεμβράνες που έχουν τοποθετηθεί σε παράθυρα του Α΄Γυμνασίου, ενημέρωσε πως όντως υπήρξε αστοχία υλικού σε τρία παράθυρα. Η Εταιρεία που τις τοποθέτησε ήρθε και έκανε αυτοψία, ενώ έχει ενημερωθεί από το Δήμο και ο ΟΣΚ, προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση αυτών με κατάλληλες μεμβράνες.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής απαντώντας στην ερώτηση του κ. Σωτηρόπουλου σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας μας, που αφορούσε το ύψος του ενοικίου για τα κτήρια της ΒΙΟΧΡΩΜ, δήλωσε πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα του τύπου, αποφεύγοντας να απαντήσει.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος σχετικά με τη συγκέντρωση για τη γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, ενημέρωσε πως με εντολή του Δημάρχου παρευρέθηκε εκείνος και ο κ. Ντάβιος και ενημέρωσαν τον κόσμο για την πορεία του έργου, τις καθυστερήσεις που υπάρχουν και για το ποιός ευθύνεται για αυτές.

Στο ερώτημα της κ. Καρανάσιου για το πόσες αιτήσεις γονέων για να ενταχθούν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, είχαν θετική έκβαση, δήλωσε πως όλες οι αιτήσεις έγιναν δεκτές, πλην οκτώ που αφορούν βρέφη, οι οποίες σύντομα θα έχουν κι εκείνες θετικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με τις ερωτήσεις της κ. Σιαραμπή για το άνοιγμα της Ελευθερίου Βενιζέλου, εάν ισχύουν οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί απάντησε πως δεν έχει κάποια διαφορετική ενημέρωση.

Όσον αφορά το ερώτημα της ίδιας εάν ο Δήμος έχει κάποια κυκλοφοριακή μελέτη να εφαρμόσει με το άνοιγμα της Βενιζέλου απάντησε πως θα υπάρξει συνολική κυκλοφοριακή μελέτη όταν παραδοθούν τόσο η κεντρική λεωφόρος της πόλης μας, η γέφυρα της Στέφανου Σαράφη με την ταυτόχρονη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας.

Τέλος στην πρόταση που έχει και στο παρελθόν γίνει από την ίδια, για τη δρομολόγηση λεωφορείων που θα διευκολύνουν τους μαθητές προς και από το Σχολικό Συγκρότημα, δήλωσε πως ο Δήμος έχει απευθυνθεί στον Αρμόδιο Συγκοινωνιακό φορέα και περιμένει να ανταποκριθεί στο αίτημα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος αναφερόμενος στο ερώτημα της κ. Καρανάσιου περί απεντόμωσης Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων δήλωσε πως αυτές γίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις για το πότε θα παραδοθούν τα γραφεία στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως αυτά θα δοθούν πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης στο θέμα της καθαριότητας δήλωσε πως αναγνωρίζει πως υπάρχει πρόβλημα στο χώρο του Γκαράζ και πως ο Δήμος προσπαθεί να καλυτερεύσει την κατάσταση. Για το θέμα των κάδων ανέφερε πως η τελευταία αγορά 78 κάδων δεν ήταν αρκετή και πως θα χρειαστεί η αγορά κι άλλων.