Συγκέντρωση Γονέων και κατοίκων για τη Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη

 

Μικρότερη συμμετοχή από εκείνη που προσδοκούσε ο Σύλλογος Γονέων του Β΄Δημοτικού Σχολείου, είχε η συγκέντρωση κατοίκων, που διοργανώθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στη Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, η οποία είναι κλειστή εδώ και τρία χρόνια και ταλαιπωρεί ολόκληρη την πόλη.

Σε συνδυασμό και με το κόψιμο στα δύο της Ελευθερίου Βενιζέλου, λόγω των έργων στον υπό κατασκευή σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, δημιουργούν ένα απίστευτο κυκλοφοριακό χάος και κακή λεωφορειακή εξυπηρέτηση.

Δόθηκε πάντως η ευκαιρία στους παρευρεθέντες να ανταλλάξουν απόψεις και να αποφασιστεί η συζήτηση του θέματος στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια εκτελείται με πολύ αργούς ρυθμούς, αφού κατά διαστήματα η εξόφληση των εργολάβων γίνεται αργοπορημένα και σταδιακά.

Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεωτσάκος και Ντάβιος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας.

Ζητήσαμε από τους κ.κ. Ντάβιο και Λεωτσάκο να μας κάνουν δηλώσεις, αφού πρώτα σε συζητήσεις με τους συμπολίτες μας τους εξηγούσαν τι ακριβώς συμβαίνει και που οφείλονται οι καθυστερήσεις.

Παρακάτω δημοσιεύουμε κοινή τους δήλωση για τη σημερινή συγκέντρωση:

Συγχαίρουμε το σύλλογο γονέων του 2ου δημοτικού για αυτή τη πρωτοβουλία! Σε τόσο σοβαρά ζητήματα είμαστε όλοι ενωμένοι. Ο δημος της Αγιας Βάρβαρας είναι συγκοινωνιακά κομμένος στα δυο, συνέπεσε με τις εργασίες για το μέτρο!
Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες είναι μεγάλη! Ο Δήμος από την πλευρά του με γρήγορα αντανακλαστικά σε ότι αφορά μελέτες κ.α και ο δήμαρχος εξασφάλισε άμεσα την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση! Η Περιφέρεια οφείλει να επιταχύνει το έργο της! Λεωτσακος Ανδρέας – Θεμιστόκλης Νταβιος

Σημειώνουμε πως από το πρωί κάτοικοι της πόλης μας ζωγράφησαν ένα τεράστιο Γκράφιτι στο τοίχο του Σχολείου επί της Στέφανου Σαράφη.