Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας – ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το πέταγμα υλικών “ΕΛΕΝΙΤ” που περιέχουν τον καρκινογόνο αμίαντο!!!

 

 

Το θέμα με την καθαριότητα στην πόλη μας είναι γνωστό και μεγάλο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο γίνονται ερωτήσεις και η Αντιπολίτευση κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή πως δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται αλλά μεγάλη μερίδα αυτών, ενώ φωνάζει, με την πρώτη ευκαιρία πετάει όπου βρεί, συνήθως όχι έξω από τα σπίτια της, μπάζα, παλαιά κουφώματα, τζαμαρίες και ότι άλλο προέρχεται από την ανακαίνιση κάποιου σπιτιού ή καταστήματος.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, αρκετές από τις φορές που κάποιοι πετούν τέτοια αντικείμενα, δεν ενημερώνεται να σπεύσει να τα μαζέψει.

Έτσι βρισκόμαστε μπροστά στην κατάσταση που βιώνουμε.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες δύο περιστατικών με διαφορά λίγων ωρών το ένα από το άλλο και λίγων εκατοντάδων μέτρων.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι δύο άτομα μετέφεραν από σπίτι, σε λεωφορειακό δρόμο, σε πρασιά άλλου χώρου, 50 μέτρα μακρυά από το σπίτι  συμπολίτισσάς μας, φύλλα  ΕΛΕΝΙΤ και τα πέταξαν μπροστά στα σπίτια άλλων συμπολιτών μας.

Δεν είναι μόνο η πράξη να πετάξει απέναντι από την πόρτα άλλου τα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ μπάζα της η συμπολίτισσά μας, αλλά και η επιθετική στάση της όταν της έγινε παρατήρηση για αυτό που έκανε.

Δεν την κατανομάζουμε, γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός του άρθρου.

Στιγματίζουμε τη συμπεριφορά της μόνο.

Μάλιστα όταν της αναφέραμε πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πετιούνται υλικά ΕΛΕΝΙΤ, τα οποία περιέχουν αμίαντο και είναι καρκινογόνα μας δήλωσε πως το γνωρίζει, αλλά τι να τα κάνω να τα έχω έξω από το σπίτι μου; απάντησε…

Τα φύλλα  “ΕΛΕΝΙΤ” σημειώνουμε, πρέπει να απομακρύνονται με ειδικά οχήματα και αφού συσκευαστούν καταλλήλως.

Ενημερώσαμε τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββίδη για τα τσιμεντόφυλλα  ΕΛΕΝΙΤ, ο οποίος έστειλε εσπευσμένα συνεργείο του Δήμου να τα απομακρύνει, διότι είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ για τη δημόσια υγεία, με το απλό φορτηγάκι του Δήμου, στην προσπάθειά του να μειώσει τους κινδύνους από αυτά, αφού ήταν εκτεθειμένα δημόσια.

Δύο στενά παρακάτω βρεθήκαμε μπροστά σε ένα παρόμοιο φαινόμενο, συμπολίτης μας κουβάλαγε και τοποθετούσε σακούλες με μπάζα σε τριγωνάκι στη συμβολή των οδών Π.Π.Γερμανού και Διστόμου.

Με ευκαιρία αυτά τα δύο γεγονότα ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας να μη βγάζουν μπάζα αυθαίρετα σε πεζοδρόμια, γωνίες και άλλους δημόσιου χώρους.

Ζητάει όσοι συμπολίτες μας  έχουν για πέταμα μπάζα και παρεμφερή υλικά να ειδοποιούν το Δήμο ώστε να περνάει το όχημα της Υπηρεσίας Καθαριότητας από τα σπίτια τους και να τα παίρνει, η καθαριότητα είναι ζήτημα όλων μας κατέληξε.