Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΟ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

O Δήμος μας διαθέτει ένα πολύ όμορφο Δημοτικό Κινηματοθέατρο το “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ'” το οποίο όμως δεν το εκμεταλλεύεται αρκετά. Θα έλεγα καθόλου.

Παρ’ότι τα λειτουργικά του έξοδα και αυτά της συντήρησης είναι υψηλά, τα έσοδά του είναι σχεδόν μηδενικά.

Έχω την εντύπωση πως ο Δήμος μας πρέπει να απευθυνθεί σε διάφορους θεατρικούς θιάσους, καλλιτέχνες (τραγουδιστές κ.α.) και άλλα σχήματα και να ενοικιάζει τον χώρο προκειμένου να έχει κάποια έσοδα. Με τον τρόπο αυτό και θα βοηθηθούν τα οικονομικά του και θα φέρει πολιτισμό στην πόλη μας.

Φυσικά η διάθεση σε φορείς του Δήμου μας και συμπολίτες μας που αναπτύσσουν πολιτιστική δραστηριότητα, εννοείται πως πρέπει να είναι δωρεάν, αφού αυτοί δεν κόβουν κάποιο εισιτήριο για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Ανάλογα πρέπει να πράξει και η ΔΗΚΕΑΒ εκμεταλλευόμενη ακόμα περισσότερο τα κλειστά γυμναστήρια του δήμου μας, παραχωρώντας τα σε διάφορους φορείς, επιχειρήσεις ή ομάδες ατόμων που θέλουν να διοργανώσουν τουρνουά, επιδείξεις κ.ά., ιδιαίτερα αν τους αποφέρουν κέρδη αυτές οι δραστηριότητες, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν κενά ωρών από τη χρήση αυτών από τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και συμπολίτες μας που θέλουν να αθληθούν.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή και αναλυτική εμφάνιση αυτών των εσόδων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΗΚΕΑΒ.

Πάρις Βαμβακόπουλος