ΟΓΑ: Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα από 1η Ιανουαρίου 2018

Ολοκλήρωση των νομοθετικών ρυθμίσεων ως το Νοέμβριο, ώστε με το ξεκίνημα του 2018 όλα τα προνοιακά επιδόματα να έχουν περάσει στον ΟΓΑ, με ηλεκτρονική διαχείριση και πλήρη πρόσβαση στους δικαιούχους, είναι ο στόχος που περιέγραψε ο γ.γ. Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλλας μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Όπως είπε ο κ. Καρέλλας, «μπαίνει ένα ακόμη λιθαράκι στο ξαναχτίστιμο του κοινωνικού κράτους … υπάρχει μία σειρά μέτρων που υλοποιούνται αθόρυβα και δίνουν τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση του Δημοσίου και τις υπηρεσίες, αλλά και στους ενδιαφερόμενους φορείς, να έχουν πλήρη γνώση των πραγμάτων με τα οποία ασχολούνται, να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και την πιο μικρή γωνιά της Ελλάδας, ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς την αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής».

«Το κομμάτι του ΟΓΑ που έμεινε εκτός του ΕΦΚΑ, αυτή τη στιγμή αναδιοργανώνεται υπό την ευθύνη της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου και θα αποτελέσει τον ενιαίο οργανισμό απονομής και πληρωμής όλων των κοινωνικών επιδομάτων … Αυτή τη στιγμή, έχει τη δυνατότητα να πιστώνει τους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων (δηλαδή των επιδομάτων παιδιών), τους ανασφάλιστους υπερήλικες, αλλά και ειδικό πρόγραμμα για τους αγρότες, τον περίφημο «λογαριασμό Δήμητρα», όπως είπε.

πηγή:Aftodioikisi.gr