Γιάννης Πουλάκης*: Το γκρέμισμα των κεραιών θέλει πράξεις όχι λόγια!

«Όποια κεραία είναι παράνομη και βλάπτει την υγεία των πολιτών, φέρτε μου τα στοιχεία και εγώ θα είμαι στο πλευρό σας για να την κατεδαφίσουμε»

Αυτή ήταν η απάντηση του Δημάρχου Γ. Καπλάνη μετά την δημοσίευση του άρθρου μου, που αναφερόταν στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν παράνομα στην πόλη μας, σκορπώντας τον θάνατο σε αμέριμνους δημότες.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου προήλθε μετά απο απάντηση που έδωσε στον επικεφαλής της παράταξης «Αγία Βαρβάρα, όλοι μια γειτονιά» Θ. Βασιλάκο με αφορμή την αναφορά μου σε μια καμουφλαρισμένη κεραία σε καμινάδα που βρίσκετε στην διασταύρωση Καραολή και Κανάρη στην πόλη μας

Περιξ αυτής έχουν προκύψει τρεις θάνατοι. Ένα παιδί κάνει ήδη χρήση χημειοθεραπείας αυτή την στιγμή που μιλάμε. Δεν έχει σημασία αν είναι το δικό μου ή του γείτονα. Σημασία έχει πως ένα νέο παιδί βρίσκεται σήμερα σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση.

Δίπλα στην κεραία υπάρχει σχολή χορού! Δική σας σχολή χορού! Του Δήμου. Όπως και ένας μεγάλος σύλλογος της πόλης. Με εκατοντάδες μέλη…

Μετά απο όλες τις παραπάνω αναφορές εσείς περιμένετε να σας συλλέξουμε τα στοιχεία να σας τα φέρουμε στο γραφείο για να σταθείτε στο πλευρό μας;

Μετά εορτής;

Που ήσασταν όταν η κεραία στηνόταν; Που ήσασταν όταν καμουφλάρονταν;

Το ξέρατε ή όχι ότι συνέβαινε μια πολεοδομική παρανομία στην εμβέλεια της πόλης που διοικείτε;

Εμείς έπρεπε να κάνουμε τους ντεντέκτιβς όταν στηνόταν κάτι ακριβώς δίπλα απο δημόσιο, δικό σας κτίριο;

Και για να μην μένουμε στο χθες, γιατί ανάλογα παραδείγματα ευφάνταστης αμέλειας σας, θα βρούμε πολλά. Επειδή το σήμερα για κάποιους μετράει πολύ διαφορετικά απο αυτό που το μετράτε εσείς κύριε Δήμαρχε.

Τι θα κάνετε γιαυτό το πρόβλημα που απασχολεί σίγουρα και άλλες γειτονιές της πόλης;

Θα περιμένετε με σταυρωμένα τα χέρια να μαζέψουμε υπογραφές η θα πάμε όλοι μαζί ένα βήμα παρακάτω με εσάς μπροστάρη;

Ήδη στην επιτροπή Περιβάλλοντος της βουλής έχουν κατατεθεί οι κατάλληλες προτάσεις για να έχουν οι δήμοι ουσιαστικό ρόλο στην τοποθέτηση και στο γκρέμισμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Οι Δήμοι ζητούν καθιέρωση μηχανισμών ελέγχου, αυστηρές ποινές για αυθαίρετες εγκαταστάσεις εξοντωτικά πρόστιμα και σοβαρές κυρώσεις για τις περιπτώσεις υπέρβασης.

Ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας που είναι; Γιατί δεν αποφασίζει να βγεί μπροστά;

Τι είναι αυτό που σας κρατάει πίσω κύριε Δήμαρχε;

*Γιάννης Πουλάκης
Υπεύθυνος Τομέα Δημοτικών & Τοπικών Ζητημάτων Ν.Δ.