Ερωτήσεις από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης προς τη Δημοτική Αρχή

Με πολλές ερωτήσεις από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης προς τη Δημοτική Αρχή, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας την Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Η συζήτηση των θεμάτων κύλησε χωρίς αντιπαραθέσεις με μοναδική εξαίρεση θέμα που αφορούσε τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Μανώλη Φραντζεσκάκη.

Συγκεκριμένα το 6ο Θέμα αφορούσε πρόταση της Δημοτικής Αρχής περί ορισμού Δικηγόρου σε υπόθεση του Δήμου, με την αιτιολόγια πως ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου δεν προλάβαινε να την παρακολουθήσει.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος όπως και η κ. Φέγγη έβαλαν κατά του κ. Φραντζεσκάκη για την γενικότερη συμπεριφορά του και το ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα του Δήμου.

Υποστήριξαν πως ενώ χρυσοπληρώνεται από το Δήμο δεν εμφανίζεται σε αυτόν.

Δεν υπάρχει σεβασμός από τον κ. Φραντζεσκάκη για το Δημόσιο χρήμα που παίρνει και ο Δήμος δεν προσέχει που διαθέτει το δημόσιο χρήμα, υποστήριξε η κ. Φέγγη.

Να πάψει να χρυσοπληρώνεται για τις υπηρεσίες που παρέχει. Να εξετάσουμε την προσφορά του στον Δήμο. Δεν πατάει ποτέ στον Δήμο, υποστήριξε ο κ. Βασιλάκος, συμπληρώνοντας: “Είναι εξαφανισμένος εδώ και τρία χρόνια. Είναι πανταχού ΑΠΩΝ”.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής υποστήριξε πως η Διοίκηση του Δήμου εισηγήθηκε την συνεργασία με άλλον δικηγόρο για συγκεκριμένη υπόθεση, διότι ήταν σύνθετη με την συνεκδίκαση άλλων 81 υποθέσεων με το ίδιο θέμα που απασχολεί το Δήμο και πως εάν ο κ. Φραντζεσκάκης απασχολούνταν με αυτήν δεν θα υπήρχε χρόνος να ασχοληθεί με άλλες τρέχουσες υποθέσεις του Δήμου.

Όσον αφορά τα σχόλια για τις οικονομικές απολαβές του κ. Φραντζεσκάκη, ο κ. Παγουρτζής μας ενημέρωσε πως υπάρχει μια όχι ξεκάθαρη εργασιακή σχέση με τον Συνήγορο του Δήμου, από ειδικό συμφωνητικό που υπάρχει με εκείνον και συντάχθηκε επί δημαρχίας Σουλιμιώτη. Ενώ έως τότε εμφανιζόταν μόνο σαν υπάλληλος του Δήμου, με το ειδικό συμφωνητικό που υπογράφηκε, απέκτησε και μία ακόμα εργασιακή σχέση με τον Δήμο. Ο Δήμος έχει απευθυνθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο να ορίσει αυτήν την εργασιακή σχέση, ώστε να ξεκαθαριστούν οι οικονομικές απολαβές του κ. Φραντζεσκάκη. Έως τότε ο κ. Φραντζεσκάκης θα λαμβάνει όσα είναι συμφωνημένα με τις δύο εργασιακές σχέσεις του με το Δήμο, κατέληξε ο κ. Αντιδήμαρχος.

Άλλες ερωτήσεις των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης είχαν να κάνουν με τα εξής θέματα:

Βασιλάκος: Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν και λειτουργούν σε κτίρια του Δήμου μας. Έφερε σαν παράδειγμα κεραία που βρίσκεται σε πολυκατοικία στην πόλη μας.

Υποστηρίζοντας πως πέριξ αυτής έχουν σημειωθεί τρεις θάνατοι, ενώ μικρό κοριτσάκι έκανε πρόσφατα χημειοθεραπείες.

Μάλιστα σημείωσε πως κοντά σε αυτή την πολυκατοικία λειτουργεί Σχολή χορού του Δήμου για παιδιά και στεγάζεται Σύλλογος της πόλης μας με μεγάλη δραστηριότητα.

Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου στην συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η κ. Σιαραμπή ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που ασχολούνται στο ΚΗΦΗ με ευκαιρία πρόταση που έγινε από τη Διοίκηση του Δήμου για ανανέωση του προγράμματος.

Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί για τον λόγο που οι φετινές προβολές του ΣΙΝΕ ΠΑΝΘΕΟΝ άργησαν να ξεκινήσουν.

Η κ. Φέγγη επανέφερε το θέμα της ηχορύπανσης από Ι.Χ. οχήματα στους δρόμους της πόλης μας όλες τις ώρες, ενώ αναφέρθηκε σε κακοτεχνίες που έχουν σημειωθεί κατά τις πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις δρόμων της πόλης μας.

Ερωτήσεις κατέθεσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης (ο αρχαιότερος όλων) κ. Αντώνης Κουντούρης. Ζήτησε να πληροφορηθεί πόση συνολική επιφάνεια (τ.μ.) καλύφθηκε με άσφαλτο αυτήν την περίοδο σε δρόμους της πόλης μας. Πως προφυλάσσεται του βουνό από πυρκαγιές, ενώ τέλος ζήτησε να ενημερωθεί από τη Δημοτική Αρχή πόσοι συμπολίτες μας θα εξυπηρετηθούν από τον Κοινωνικό Τουρισμό και τα θαλάσσια μπάνια.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης και οι Αντιδήμαρχοί του απαντώντας ανέφεραν:

Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο Δήμαρχος συμφώνησε πως ανησυχεί και ο ίδιος αλλά δυστυχώς ο Δήμος πλέον δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Κάλεσε όμως τον κ. Βασιλάκο να φέρει πρόταση για το θέμα.

Για το θέμα της καθυστέρησης του αποχετευτικού έργου στην Βενιζέλου ο κ. Καπλάνης ενημέρωσε το Σώμα πως υπάρχει δυσκολία από την Περιφέρεια χρηματοδότησης του έργου και αυτός είναι ο λόγος που έχει σταματήσει το έργο.

Επισκευτήκαμε εχθές την Περιφέρεια για το θέμα αυτό και ελπίζω πως σύντομα θα υπάρξει επαναχρηματοδότηση του έργου και συνέχεια αυτού.

Έχουν σταματήσει ΟΛΑ τα έργα της Περιφέρειας σε όλους τους Δήμους. ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα, κατέληξε.

Για την ηχορύπανση και την οδήγηση οχημάτων στους δρόμους της πόλης μας από ανήλικους, υποστήριξε πως έχει απευθυνθεί σε Τροχαία, Αστυνομικό Τμήμα, ΓΑΔΑ ενώ είχε συνάντηση με τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ για το θέμα αυτό και τον Γενικό Γραμματέα  του αρμόδιου υπουργείου.

Θα επανέλθουμε υποστήριξε. Προς το παρόν περιμένουμε τις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατέληξε.

Στην κ. Σιαραμπή απάντησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεωτσάκος υπεύθυνος λειτουργίας  του ΚΗΦΗ, αναφέροντας πως απασχολούνται πέντε εργαζόμενοι στο πρόγραμμα αυτό και εξυπηρετούνται 12 το μέγιστο έως 6, τους καλοκαιρινούς μήνες, συμπολίτες μας.

Για την καθυστέρηση έναρξης προβολών στο ΣΙΝΕ “ΠΑΝΘΕΟΝ” ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος υποστήριξε πως είναι μικρή η καθυστέρηση σε σχέση με πέρισυ και ότι οφείλεται σε τεχνικούς λόγους.

Τέλος στις ερωτήσεις του κ. Κουντούρη δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:

Στο Δήμο μας ασφαλτοστρώθηκαν 35.000 τ.μ. δρόμων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στο Χαϊδάρι 10.000 τ.μ., στους Αγίους Αναργύρους 25.000 τ.μ., ενώ σε Αιγάλεω και Περιστέρι 45.000 τ.μ.

Όσον αφορά τα θαλάσσια μπάνια ο Λεωτσάκος ενημέρωσε πως θα εξυπηρετηθούν περί τους χίλιους συμπολίτες μας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις τους την περίοδο 3 – 14 Ιουλίου.

Τέλος για την διαφύλαξη του βουνού από πυρκαγιές και άλλους κινδύνους ο κ. Λεωτσάκος υποστήριξε πως έχει γίνει καθαρισμός και αποψίλωση στο βουνό.

Τα πυροσβεστικά κανονάκια λειτουργούν κανονικά και μόλις εχθές Τρίτη 27 Ιουνίου, το βραδάκι, κατασβέστηκε σε ελάχιστη ώρα φωτιά που προκλήθηκε από τσιγάρο ασυνείδητου περιπατητή στο βουνό, με τη συμβολή κατοίκων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έφτασε γρήγορα  στο σημείο της πυρκαγιάς.