Με απλή αναλογική οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός – Σοβαρότης Μηδέν, απαντά το ΠΑΣΟΚ

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν με απλή αναλογική».

Αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη του, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι »η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει, επίσης, τον ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σύστημα εκλογής και τη θέσπιση κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου» και πρόσθεσε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μία νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά».

Ο πρωθυπουργός επίσης σημείωσε ότι η απλή αναλογική θα ενισχύσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τη Δημοκρατία. «Θα εισάγει την αρχή της συνεννόησης και συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για “ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά το εκλογικό σύστημα, το σύστημα εκλογής δημοτικών, περιφερειακών συμβουλίων και δημάρχων και περιφερειαρχών, το σύστημα διοίκησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τη θέσπιση της κοινωνικής συμμετοχής και του ελέγχου των πολιτών απέναντι στον θεσμό”.

ΠΑΣΟΚ: «Σοβαρότης μηδέν» οι δηλώσεις Τσίπρα για την Αυτοδιοίκηση

To σχόλιο του Τομέα Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι… “Σοβαρότης μηδέν”

«Η σημερινή θλιβερή εικόνα του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το κυβερνητικό παιχνίδι στις πλάτες των Δήμων και των Περιφερειών που παρακολουθούμε εδώ και 2,5 χρόνια.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, αδύναμος και ανεπαρκής, κρύφτηκε μέσα σε αοριστολογίες και ασάφειες, αποδεικνύοντας ξανά ότι η εξαγγελλόμενη μεταρρύθμιση είναι κενή περιεχομένου.

Το μόνο που θυμήθηκε να πει, το μόνο που τον ενδιέφερε, το μόνο που επανέλαβε διαρκώς ήταν η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Υπεράνω όλων η προστασία του κόμματος από την επερχόμενη εκλογική κατάρρευση. Μόνη έγνοια οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, τη στιγμή που η θεσμική, λειτουργική και δημοσιονομική ασφυξία των Ο.Τ.Α. επιτείνεται καθημερινά.

Και πόσο αξιολύπητος να αντιγράφει αυτολεξεί τις θέσεις της δικής μας Παράταξης για το Σχέδιο Ελλάδα, για τα αναπτυξιακά σχέδια ανά περιφέρεια βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.

Σοβαρότης μηδέν. »

 

πηγή: Aftodioikisi.gr