Μία εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα, Σάββατο 17 Μαΐου 2025, στον φιλόξενο χώρο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ.
Έγινε η παρουσίαση του συγγραφικού έργου της συμπολίτισσάς μας συγγραφέως ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΟΥΛΕΛΕ, η οποία με τα τρία έως τώρα βιβλία της, έχει δώσει το στίγμα της και την ικανότητά της να περιγράφει με την πένα της με μοναδική μαεστρία, γεγονότα, σκέψεις, ιστορίες.
Ο εσωτερικός χώρος του Κέντρου γεμάτος, αφού επιλέχτηκε λόγω του άστατου καιρού, αντί του κήπου του.
Ο Δήμαρχος κ. Μίχος ανοίγοντας την παρουσίαση μίλησε για την συγγραφέα με τα θερμότερα λόγια για το έργο της, αλλά και για την ενέργεια που διαθέτει η Χριστίνα Σουλελέ.
Ενέργεια που ο δήμος θέλει να “εκμεταλευτεί” με τη συμμετοχή της στην Φιλολογική Λέσχη που σκέπτεται να ιδρύσει, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μίχος και ήδη έχει μιλήσει με την εξαιρετική και ξεχωριστή συμπολίτισσά μας συγγραφέα κ. Πένυ Παπαδάκη για την δρομολόγησή της.
Την σκυτάλη πήρε η Πένυ Παπαδάκη που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης, και μίλησε για το βιβλίο που έχει τίτλο “Από τις στάχτες της Καντάνου”. Επίκαιρο όσο ποτέ αφού φέτος συμπληρώνονται 84 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης και το βιβλίο μιλά για τις θηριωδίες των Γερμανών κατά τη διάρκεια της κατοχής στο νησί. Όμως μιλά και την συμφιλίωση, την αλληλεγγύη, τις τέχνες και την αγάπη και η Πένυ Παπαδάκη κατάφερε με τον μεστό και ουσιαστικό της λόγο να αποδώσει τα καλύτερα στοιχεία του βιβλίου.
Στη συνέχεια μίλησε για το βιβλίο με τίτλο “Γιανκεα” ο φιλόλογος συγγραφέας και ποιητής Κωνσταντίνος Μεϊντάνης, εξαίροντας τη λογοτεχνική πένα της κυρίας Σουλελε, επισημαίνοντας πως μέσα στον πεζό της λόγο υπάρχει και η ποιητική χροιά, διαβάζοντας μικρά αποσπάσματα του βιβλίου ώστε να καταλάβουν οι παρευρισκόμενοι τι εννοεί.
Τέλος για το βιβλίο με τίτλο “Θα την έλεγαν Ελευθερία”, μίλησε η ίδια η συγγραφέας, αναφέροντας πως έχει εμπνευστεί από δυναμικές γυναίκες-ηρωιδες που η ελευθερία μπορεί να είναι κάθε μία από αυτές, μιας και η φύση τους δεν επιτρέπει τα στερεότυπα μιας κοινωνίας που θέλει τη γυναίκα, υπό.
Η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε τα βιβλία της.
Αποσπάσματα δε των βιβλίων διάβασε με ιδιαίτερα καθηλωτικό και εκφραστικό τρόπο η ηθοποιός Σωζία Μαράκη αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.