Η πρόεδρος της ΠΦΠΟ κ. Άννα Τοσούνογλου στο ΔΙΚΕΠΑΖ – Συνάντηση με τον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη

.

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) Άννα Τοσούνογλου, επισκέφθηκε εχθές το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Η κ. Τοσούνογλου και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ είχαν μία ειλικρινή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, κάτι που έδωσε για πρώτη φορά και στις δύο πλευρές την δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τις θέσεις και τις απόψεις η μία της άλλης, αλλά και να ερευνήσουν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας και κοινών δράσεων προς όφελος των αδέσποτων ζώων.

Ο Γρ. Γουρδομιχάλης παρέδωσε, μάλιστα, στην πρόεδρο της ΠΦΠΟ το κείμενο συμπερασμάτων και προτάσεων που προέκυψε από την πρόσφατη 1η Πανελλήνια Συνάντηση Εργασίας αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν την ευθύνη διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ώστε η Ομοσπονδία να είναι ενημερωμένη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι σε σχέση με τον νόμο 4830/21, αλλά και τις βελτιώσεις που διεκδικούν σε αυτόν.

Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς κείμενο που έχει σταλεί στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Εσωτερικών, στα πολιτικά κόμματα, στους βουλευτές και στους δήμους.

Η ΠΦΠΟ και ο ΠΕΣΥΔΑΠ συμφώνησαν απολύτως στην πολιτική των επανεντάξεων των υγιών αδέσποτων ζώων όταν αυτά δεν υιοθετούνται, ώστε να αποτρέπεται ο ισόβιος εγκλεισμός και η ασυλοποίησή τους.

Η κ. Τοσούνογλου τόνισε το τρίπτυχο “επανένταξη – υιοθεσία – αναδοχή” που οφείλει να γίνεται με ευθύνη των αντίστοιχων Δήμων και σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις.

Συμφώνησαν ακόμα να ερευνήσουν τις δυνατότητες για κοινές δράσεις στον τομέα της ευαισθητοποίησης του κοινού και της προώθησης υιοθεσιών και αναδοχών, για τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στο ΔΙΚΕΠΑΖ.

Η κ. Τοσούνογλου, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Ανδρέα Λεωτσάκο και τον διευθυντή του ΔΙΚΕΠΑΖ Κυριάκο Αρμέντζο, ξεναγήθηκε για πολλή ώρα στις εγκαταστάσεις του, μίλησε με τους κτηνιάτρους και το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ είχε πρόσβαση σε κάθε σημείο της νοσοκομειακής δομής, από τα χειρουργεία μέχρι τους χώρους αποθεραπείας και φιλοξενίας των ζώων.

Η κ. Τοσούνογλου μάλιστα, παρευρέθηκε σε υιοθεσία αδέσποτου του ΔΙΚΕΠΑΖ από νεαρό ζευγάρι.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της προέδρου της ΠΦΠΟ στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ο κ. Γουρδομιχάλης δήλωσε:

«Η πρώτη επίσκεψη εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στο ΔΙΚΕΠΑΖ είναι σημαντική γιατί έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε ειλικρινά και με πνεύμα καλής θέλησης με την κ. Τοσούνογλου, καθώς και να κατανοήσουμε καλύτερα τις θέσεις των φορέων που εκπροσωπούμε.

Από πλευράς μας, θα μάς ενδιέφερε να υπάρξουν και κοινές προσπάθειες προς όφελος των αδέσποτων ζώων».

Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά

τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452