Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας!

.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 14/5 στη 1.30 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας!

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας (Μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει τα απαράδεκτα σχέδια για τη μεταφορά κλινικών από το “Αττικόν” στο νοσοκομείο Λοιμωδών και τη δημιουργία ενός δήθεν “Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη Γυναίκα και το Παιδί”, όπως αυτό εκφράστηκε στις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη. Η εξέλιξη αυτή βέβαια προχωράει με τις ευλογίες της Δημοτικής  Αγίας Βαρβάρας, η οποία δια στόματος του Δημάρχου, το θεωρεί και «έργο ιστορικών διαστάσεων».

Το κλείσιμο του «Λοιμωδών» από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η διατήρησή του σε αυτή την κατάσταση από όλες τις επόμενες κυβερνήσεις έχει στερήσει από εμάς, τις χιλιάδες λαϊκές γυναίκες και τις οικογένειές μας της Αγίας Βαρβάρας, από πολύτιμες υπηρεσίες κλινικών, αναγκάζοντάς μας να στρεφόμαστε στον ιδιωτικό τομέα της υγείας βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η προτεινόμενη αναδιάταξη κλινικών δεν λύνει  κανένα πρόβλημα με τα  ράντζα στο “Αττικόν”. Αν η κυβέρνηση ήθελε να κάνει ουσιαστικές αλλαγές, θα προχωρούσε στην πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών με την κατάλληλη υποδομή και προσωπικό.

Είναι κοροϊδία η δημιουργία « Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τη Γυναίκα και το Παιδί», αφού οι ανάγκες των παιδιών μας αλλά οι δικές μας δεν μπορούν να καλυφθούν χωρίς τις υπόλοιπες ειδικότητες. Πώς θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποστηρικτικές υπηρεσίες; Αναρωτιόμαστε, τι θα κάνουμε τα παιδιά μας αν αντιμετωπίσουν ΩΡΛ προβλήματα, θα τα πάμε στο «Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γυναίκας και παιδιού» που όμως δεν έχει ΩΡΛ;

Οι νέες Παθολογικές Πτέρυγες στο «Αττικόν» δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν και οι μέχρι τώρα προσλήψεις δεν επαρκούν. Στο «Αττικόν» είναι χιλιάδες τα χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Το νοσηλευτικό προσωπικό υπερεξοντώνεται ενώ υπάρχει κενό 130 νοσηλευτών για να λειτουργήσουν στα όρια της ασφάλειας οι υπάρχουσες πτέρυγες. Την ίδια στιγμή οι προσλήψεις δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν τις συνταξιοδοτήσεις και τις παραιτήσεις.

Εδώ και τώρα να απορριφθούν τα επικίνδυνα σχέδια του υπουργείου.!

 Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας (μέλος ΟΓΕ) στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και απαιτούμε:

  • Άμεση και πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Λοιμωδών» ως σύγχρονο πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλες ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και δημιουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
  • Να σταματήσει το καθεστώς των ράντζων και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 14/5 στη 1.30 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας!