Προβλήματα σε εργαζόμενους από τα κουκούλια καμπιών – Εξανθήματα, κοκκινίλες και φαγούρα – Επικίνδυνες οι κάμπιες για ανθρώπους αλλά και σκύλους

.

Εξανθήματα, κοκκινίλες και φαγούρα είναι το αποτέλεσμα σε εργαζόμενους του δήμου, της υπηρεσίας Κήπων και Πρασίνου που κλαδεύουν ή μεταφέρουν κλαδιά πεύκων με κουκούλια από κάμπιες επάνω τους, τις τελευταίες ημέρες.

Τα σημάδια είναι εμφανή στους λαιμούς κυρίως και στα χέρια τους.

Δεν γνωρίζουμε εάν προβλέπεται ειδικός εξοπλισμός για τη συγκεκριμένη εργασία, αλλά τα αποτελέσματα σε αυτούς είναι οδυνηρά.

Αρκετά πεύκα σε πολλά σημεία της πόλης μας είναι γεμάτα από τα κουκούλια με τις κάμπιες να κατατρώγουν τα φυλλώματά τους και να τα καταστρέφουν ολοκληρωτικά, παρά το ράντισμα που πραγματοποιήθηκε από το δήμο τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι κάμπιες δε σε διάφορα σημεία της πόλης κάνουν βόλτες με την χαρακτηριστική εικόνα που θυμίζει πομπή ακόμα και σε οδοστρώματα, ενώ η εμφάνισή τους πολλές φορές προκαλεί αλλεργία σε ανθρώπους με προβλήματα σοβαρά.

Ξεκινησαν  λοιπόν να κυκλοφορουν οι καμπιες απο τα πευκα κατω στο εδαφος κυριως σε δασωδη εδαφη σχηματιζοντας μεγαλες γραμμες με σκοπο να ολοκληρωσουν τον κυκλο τους και να γινουν πεταλουδες.
.
Ειναι ομως εξαιρετικα τοξικες για τα κατοικιδια μας αλλα και για τον ανθρωπο.
.
Ειδικα στον σκυλο σε περιπτωση που τις ακουμπησει με την γλωσσα του παθαινει οξεια αναφυλακτικη αντιδραση που μπορει να οδηγησει μεχρι και σε νεκρωσεις.