Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου), ο δήμος μας πραγματοποίησε εκδήλωση εχθές Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2024, στο Κέντρο Λόγου & Τέχνης «Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ».

Στο πλαίσιο αυτής λειτούργησε από τις 10 το πρωί έκθεση με έργα συμπολιτών μας μεγάλης ηλικίας και ειδικότερα έκθεση ψηφιδωτού και έκθεση εικαστικών κατασκευών των ομάδων χειροτεχνίας και νοητικής ενδυνάμωσης, του δήμου.

Την έκθεση επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας, συνοδεία του διευθυντή Ευθύμιου Χατζηευσταθίου, στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιεί ο δήμος μας με σκοπό τη σύνδεση των γενεών.

Στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης  υποδέχτηκε τους μαθητές-τριες και τους δασκάλους που τους συνόδευαν ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος.

Ο κ. Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον χώρο που φέρει το όνομα της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ, μίλησε για την ακαδημαϊκό που είναι γνωστή σε παγκόσμια κλίμακα. Επίσης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της τρίτης ηλικίας και τα θετικά που προσφέρει ιδιαίτερα στα παιδιά, από τη θέση των γιαγιάδων και παπούδων. Τόνισε πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολλαπλών χρήσεων πολιτιστικών, κοινωνικών κ.ά ο οποίος διατίθετε στους συμπολίτες μας και υπογράμμισε την αναγκαιότητα όλοι μας να τον περιβάλλουμε με φροντίδα και αγάπη.

Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Ευθύμιος Χατζηευσταθίου δώρισε στον δήμαρχο ένα ψηφιδωτό έργο των μαθητών του σχολείου με ευκαιρία την επίσκεψη και τον εορτασμό της τρίτης ηλικίας.

Στις 7 το απόγευμα στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης  πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, με την πλειοψηφία να γέρνει προς την τρίτη ηλικία.

Ο κ. Δημήτρης Καλογεράς, υποδιευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου, με την ιδιαίτερη φωνή του και με την κιθάρα του χάρισε δεκάδες τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε, για τη μουσική προσφορά του.