Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας “Απειρωταν”: 4ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
.
4ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
.
Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στον προαύλιο χώρο του πάντα φιλόξενου 2ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας το 4ο παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι του συλλόγου μας.
.
Με λαχτάρα και πολύ κέφι προσήλθαν πάρα πολλά μέλη και φίλοι του συλλόγου, αγαπημένα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου με τις οικογένειές τους, αλλά και πολλή νεολαία.
.
Μια αγκαλιά γλέντησαν και χόρεψαν μέχρι αργά υπό τους ήχους κλαρίνου, βιολιού, λαούτου και κρουστών και με τραγούδι από 4 προικισμένους τραγουδιστές .
.
‘Όλοι τους ταλαντούχοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες! Yπηρέτες της γνήσιας παραδοσιακής μουσικής!
.
Στο κλαρίνο ο χαρισματικός Αντώνης Κακούρη, που βρίσκετε στη διάθεση του συλλόγου από τα πρώτες του εκδηλώσεις, από το 2018.
.
Στο βιολί ο βιρτουόζος Αβραάμ Βασίλειος, στο λαούτο και στο ντέφι αντίστοιχα, οι υπέροχοι αδερφοί Κωνσταντίνος και Σπύρος Βουρεκάς.
.
Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις της βραδιάς η αφιλοκερδής συμμετοχή του διάσημου πολυτάλαντου καλλιτέχνη στο ντέφι και συντοπίτης μας Σπύρου Αλεύροντα, που μας τίμησε με την παρουσία του και μας ξεσήκωσε με τα τερτίπια του.
.
.
Στο τραγούδι η δεύτερη μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική έκπληξη της βραδιάς η αφιλοκερδής συμμετοχή του αγαπητού και ιδιαίτερα ταλαντούχου τραγουδιστή Αλέξανδρου Μαγγλάρα, που μας ταξίδεψε. Μαζί μας ακόμη ο υπέροχος, γνήσιος κι ακούραστος Ηπειρώτης τραγουδιστής Ανδρέας Μετσοβίτης, δίπλα μας πάντα με κέφι και μεράκι. Το σύνολο των ταλαντούχων τραγουδιστών μας ολοκληρώνουν οι νεαροί και πολλά υποσχόμενοι αδερφοί Κωνσταντίνος και Γιώργος Κόντης.
.
Το γλέντι ξεκίνησε με το θερμό χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου κ. Τσιμογιάννη Παναγιώτη.
.
Στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λάμπρος Μίχος, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την ιστορική πορεία των Ηπειρωτών που ανδρώθηκαν στην άγονη γη τους και εξαπλώθηκαν σε κάθε τόπο όπου επάξια κέρδισαν το σεβασμό και το γενικό θαυμασμό. Ανακοίνωσε και επίσημα την εύρεση στέγης του συλλόγου, η οποία σύντομα θα εγκαινιαστεί. Αναφέρθηκε επίσης στη δέσμευση του Δήμου σχετικά με την ετήσια διοργάνωση της επετειακής γιορτής της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων στις 21 Φλεβάρη.
.
Συνέχισε την παρουσίαση η γραμματέας του συλλόγου κ. Νίκη Σιαραμπή ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους παρευρισκόμενους.
.
Ο χορός ξεκίνησε με το παιδικό χορευτικό του συλλόγου υπό το συντονισμό της αντιπροέδρου και αγαπητής χοροδιδασκάλου κ. Γεωργούση Εμμανουέλας.
.
Ακολούθησε τμήμα ενηλίκων χορευτών και στη στιγμή βρέθηκαν στη πίστα ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής κ. Μάκης Κιάμος, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσιμογιάννης Παναγιώτης και όλος ο κόσμος μας που πετάει η ψυχούλα του για το χορό και την παράδοση!
.
Η πίστα δεν άδειασε όλο το βράδυ από άτομα όλων των ηλικιών. Το Λύκειο τσικνίστηκε. Το τσίπουρο, το κρασί και η μπύρα έρρεε άφθονο. Το κλαρίνο, το ντέφι, το βιολί και οι τραγουδιστές βρέθηκαν στο κέντρο του χορευτικού κύκλου και έγιναν ένα με τον κόσμο. Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά….
.
Η εξυπηρέτηση των παρευρισκόμενων σε φρεσκοψημένα κρέατα και δροσερά ποτά ήταν άψογη!
.
Καθοριστικός παράγοντας οι χορηγοί και εθελοντές μας!
.
Η δωρεάν παραχώρηση για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον συμπολίτη και φίλο μας κ. Κονταξή Λάζαρο επαγγελματικού εξοπλισμού σε ψησταριές, ψυγεία κλπ. Τον ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά, όπως επίσης και τον αγαπητό φίλο μας κ. Αλτιπαρμάκη Προκόπη για τις δωρεάν μεταφορές όλου του εξοπλισμού. Συγκινητική και πολύτιμη ήταν η εθελοντική εργασία φίλων και μελών του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Αλευρά Παναγιώτη, Γιάννενα Χρήστο, Ζαβιτσάνο Ζώη, Μάτσικα Αλέξανδρο, το Μπότση Ιωάννη και Τσιμογιάννη Ιωάννη και τις υπέροχες κυρίες Βουτσά Αργυρώ, Βαγιακάκου Εύη, Ζαχαριουδάκη Νίκη, Παππά Μαρία, Τσαπάρα Ιωάννα και Φίλη Βάσω καθώς και από τη νεολαία μας την Αλίκη, την Πετρίνα, τον Άρη, το Δημήτρη, το Μάριο και το Σωκράτη.
.
.
Ο σύλλογός μας ευχαριστεί του επισήμους που μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, κ. Λάμπρο Μίχο
.
Τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Χρυσόστομο (Μάκη) Κιάμο
.
Τους αντιδημάρχους παιδείας κ. Αλεξάνδρα Φέγγη, αθλητισμού και προσχολικής ηλικίας κ. Περάκη Παναγιώτη, ισότητας και αδέσποτων ζώων κ. Θεοδώρα Μαρσώνη.
.
Τον έφορο δημοσίων σχέσεων της Πανηπειρωτικής Σ.Ε., κ. Αντώνιο Κοντό.
.
Τους Δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας , κ. Ολυμπία Τουμαζάτου και Σπύρο Μίχο.
.
Τον εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης “Μαζί με τους πολίτες” του κ. Σαρόπουλου, κ. Μπότση Ιωάννη.
.
Την εκπρόσωπο της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ κ. Καλλιόπης Μαθιού.
.
Τον λυκειάρχη του 2ου Γεν. Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, κ. Βυθούλκα Διονύσιο, που κάθε χρόνο ευγενικά μας φιλοξενεί στο σχολικό χώρο.
.
Ευχαριστούμε θερμά τους συμπορευτές μας πολιτιστικούς συλλόγους που προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό
.
*ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” με τη γραμματέα της κ. Ρουσάκη Αθηνά και το μέλος ΔΣ κ. Ποντικάκη Εύη
.
*ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με τον κ. Τσεκούρα Αθανάσιο
.
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ “Ο ΠΥΡΡΟΣ” με τον πρόεδρο κ. Ζήκο Κόντη
.
*ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΤΡΑΚΩΜΙΤΩΝ – ΚΑΨΑΛΙΩΤΩΝ με τον πρόεδρο κ. Αλκιβιάδη Μπόκο
.
*ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΒΥΡΩΝΟΣ με τον ταμία του κ. Κουτσοχρόνη Νικόλαο