Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ στην πόλη μας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2024

.

Μοναδική τιμή και συγκίνηση μας προκάλεσε η είδηση, πριν λίγη ώρα, από τον ίδιο τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ.κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ πως την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 13:00 η ώρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ θα επισκεφτεί την πόλη μας.

Στην παραπάνω φωτογραφία μας ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο γραφείο του Πατριάρχη, με την ευκαιρία της επίδοσης στον Παναγιώτατο του βιβλίου του “ΘΕΟΛΟΓΙΑ και ΔΙΔΑΧΗ” που εκδόθηκε από την Αποστολική Διακονία.

Συγκεκριμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρεθεί στο χώρο του προσκυνήματος της ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ στην οποία θα πραγματοποιηθεί ειδική λειτουργία και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τη Θεολογική Σχολή στην οποία φοιτούν 64 Ελληνόπουλα και 24 Αλλοδαποί νέοι, φτωχόπαιδα, από κάθε μεριά του πλανήτη.

Ο Πατριάρχης θα βρεθεί και θα συζητήσει με τους νέους που φοιτούν στη Σχολή κατ΄ ιδίαν.

Η πόλη μας θα γεμίσει με σημαίες του Πατριαρχείου με το ΔΙΚΕΦΑΛΛΟ  ΑΕΤΟ και κάθε άλλο επίσημο σύμβολο της Εκκλησίας μας.

Εκτιμάμε πάντως, πως το γωνιακό ακατοίκητο κτίσμα που υπάρχει στην Ελ. Βενιζέλου και Ιερά Οδό, στην είσοδο της πόλης μας, χρειάζεται να καλυφθεί η εικόνα του, με κάποιο υλικό και να υπάρχει ένα μήνυμα καλωσορίσματος, στον σημαντικότερο έως σήμερα Θρησκευτικό και όχι μόνο, επισκέπτη στην πόλη μας, που μετρά 75 χρόνια ύπαρξης της, ο οποίος θα περάσει από το σημείο.