Υπόγεια διαρροή νερού στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, που πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε…

.

Γράφαμε πριν δύο μήνες πως είναι μειονέκτημα για τα μεγάλα έργα που κατασκευάζονται, το γερασμένο δίκτυο ύδρευσης της πόλης μας, αφού τόσο κατά τη διάρκεια αυτών και το χειρότερο όταν ολοκληρωθούν, υπάρχουν διαρροές νερού.

Πράγμα που σημαίνει πως ένα νέο έργο σκάβεται για να αντιμετωπιστεί η βλάβη και να σταματήσει η όποια διαρροή υπάρχει.

Η άποψή μας είναι πως όπου πραγματοποιείται έργο σε δρόμους, να αντικαθίσταται, τουλάχιστον το γερασμένο δίκτυο ύδρευσης, πριν πάνω από αυτό κατασκευαστούν έργα που αποσκοπούν να έχουν διάρκεια και ωφελιμότητα για κάποιες δεκαετίες.

Όταν ένα έργο κοστίζει π.χ. εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε οικονομία 2 – 3 χιλιάδες ευρώ και να μην αντικαθιστούμε το δίκτυο όταν ο δρόμος είναι σκαμμένος και το κόστος αλλαγής του είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με την σπουδαιότητά του και το γενικότερο κόστος του.

Πιστεύουμε στην επόμενη μελέτη έργου που θα γίνει από το δήμο,  να προβλεφθεί και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης όπου είναι αναγκαίο.

Πάντως στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκε υπάρχει υπόγεια διαρροή νερού, τουλάχιστον εδώ και μία εβδομάδα και τα νερά έχουν αρχίσει να διαρρέουν στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για το σημείο, αμέσως μετά τη διασταύρωση του παραπάνω δρόμου με την οδό Μεσογείων, με κατεύθυνση το Αιγάλεω…

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 6, 7, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2024.