Δύο χρόνια από την πρώτη αναφορά μας, ο δήμος θωρακίζει σημείο από το οποίο εισέρχονται εξωσχολικοί στο Α Γυμνάσιο

.

Στο τέλος των σκαλοπατιών που ξεκινούν από το τέρμα της οδού Αθανασίου Διάκου προς το βουνό, υπάρχει ένα κιγκλίδωμα του Α Γυμνασίου, το οποίο όμως είναι εύκολο να πηδήξει κανείς από πάνω του και να βρεθεί στο χώρο του σχολείου.

Αυτό το κιγκλίδωμα ομάδα νεαρών ατόμων το ξεπερνά σαν παιχνίδι συχνά τις απογευματινές ώρες, αψηφώντας τους κινδύνους και εισέρχεται στο χώρο του σχολείου.

Πάνω σε μια τέτοια “επίσκεψή” τους, συνέβη τον Απρίλιο του 2022 ατύχημα, (όπως γράφαμε τότε) αφού ένα κορίτσι γλίστρησε και βρέθηκε στο κάτω επίπεδο (περίπου 5 μ.) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της (η πορεία πτώσης της με το βέλος στη φωτογραφία μας).

Σημειώνουμε επίσης πως στο παρελθόν εξωσχολικοί έχουν εισβάλει στο σχολείο και έχουν κλέψει πολύτιμα αντικείμενα και υπολογιστές.

Δύο χρόνια μετά την πρώτη αναφορά μας ο δήμος αποφάσισε να θωρακίσει το σημείο εκείνο που προτιμούν διάφοροι να εισέρχονται και εχθές το πρωί συνεργείο τοποθέτησε μεταλλικά πλαίσια.

Ας ελπίσουμε πως αυτό το μέτρο θα αποδώσει όταν ολοκληρωθεί και από το σημείο αυτό τουλάχιστον, δεν θα έχουμε απρόσκλητους καλεσμένους στο χώρο του Α Γυμνασίου…

.

Πάντως από ένα σημείο που δεν καλύφθηκε ακόμα, εχθές το απόγευμα δύο νεαρά άτομα πήδησαν και μπήκαν μέσα στο χώρο του σχολείου, ενώ δύο άλλα ήταν απ΄ έξω, αλλά παρέα με τους πρώτους…

.

.